Numico NV

Voorgestelde Nieuwe Samenstelling Numico's Raad van Bestuur

Dit is een openbare mededeling van Koninklijke Numico N.V. ("Numico") in verband met het aanbevolen openbare bod door Danone op alle geplaatste en uitstaande gewone aandelen in het aandelenkapitaal van Numico. Deze openbare mededeling en andere gerelateerde documenten dienen niet te worden opgevat als een bod noch als een aanbieding om aandelen te kopen. Elk bod zal uitsluitend worden gedaan zoals omschreven in het Biedingsbericht zoals hieronder gedefinieerd. Buiten Nederland zijn geen maatregelen genomen (noch zullen deze worden genomen) om een openbaar bod uit te mogen brengen in andere jurisdicties als maatregelen daarvoor vereist zijn. Niet voor vrijgave, distributie of publicatie, noch geheel of gedeeltelijk, in of naar de Verenigde Staten van Amerika, Canada, Australië, Italië of Japan.

Schiphol, 5 oktober 2007 - Koninklijke Numico N.V. maakt bekend hoe de voorgestelde nieuwe samenstelling van Numico's Raad van Bestuur eruit zal gaan zien in het geval dat Groupe Danone S.A. ("Danone") haar openbaar bod op alle gewone aandelen in het aandelenkapitaal van Numico gestand doet.

Naast het eerder aangekondigde vertrek van Jan Bennink en Jean-Marc Huët zullen de navolgende wijzigingen in Numico's Raad van Bestuur worden doorgevoerd in het geval dat Danone haar bod op Numico gestand doet.

Chris Britton en Niraj Mehra hebben besloten het bedrijf te verlaten om andere carrière mogelijkheden na te streven in het geval dat Danone haar bod op alle Numico aandelen gestand doet. Als President van Numico's Babyvoedingsdivisie heeft Chris Britton een instrumentele en leidende rol gespeeld in de succesvolle versnelling van de omzetgroei van Babyvoeding naar dubbelcijferige niveaus. Niraj Mehra - als lid Raad van Bestuur verantwoordelijk voor Operations - heeft een cruciale en waardevolle rol vervuld in de totale optimalisatie van de voorraadketen, inclusief de succesvolle sluiting van een aantal fabrieken. Volgend op de, naar verwachting, succesvolle afronding van Danone's Bod, dat zal leiden tot wijziging van de zeggenschap, zullen Chris Britton en Niraj Mehra - bij hun beoogde aftreden - recht hebben op een vergoeding van respectievelijk ¤ 2.008.500 en ¤ 2.255.500.

Danone is voornemens Christian Neu en François Caquelin voor te dragen als nieuwe leden van Numico's Raad van Bestuur. Christian Neu zal de verantwoordelijkheid voor Numico's Babyvoedingsactiviteiten overnemen en zal CEO van Numico worden. François Caquelin zal verantwoordelijk worden voor alle financiële activiteiten binnen Numico.

Flemming Morgan - President van Numico's Klinische Voedingsdivisie - zal verantwoordelijk blijven voor Numico's activiteiten op het gebied van Klinische Voeding en zal rapporteren aan Bernard Hours, de Co-Chief Operating Officer voor Danone's vier operationele bedrijfseenheden.

Chris Britton, van Britse nationaliteit, werd lid van Numico's Raad van Bestuur op 1 februari 2003 met eindverantwoordelijkheid voor de divisie Babyvoeding. Voordat Chris Britton aantrad bij Numico was hij Global Marketing Director voor Diageo. Niraj Mehra trad op 16 december 2002 toe tot Numico's Raad van Bestuur met verantwoordelijkheid voor Operations. Voordat hij bij Numico ging werken, was Niraj Mehra Vice President Operations van Danone's Fresh Dairy divisie.

Christian Neu, van Duitse nationaliteit, trad aan bij Danone in 1986 als Hoofd Regionale Sales waarna hij Hoofd Sales Duitsland voor Danone werd. Hij werd benoemd tot General Manager Danone Benelux in 1993 en in 2000 werd hij General Manager Fresh Dairy Products voor Noord-Europa (inclusief het Verenigd Koninkrijk, Ierland, de Benelux, Duitsland, Oostenrijk en Scandinavië). In deze positie vervulde Christian Neu een sleutelrol in de groei van Danone's omzet. Sinds begin 2007 draagt hij ook verantwoordelijkheid voor de Fresh Dairy activiteiten in Italië.

Flemming Morgan, van Britse nationaliteit, maakt sinds augustus 2006 deel uit van Numico's Raad van Bestuur waarin hij eindverantwoordelijkheid draagt voor de divisie Klinische Voeding. Na verschillende management posities bij de Coca Cola Company te hebben bekleed in Europa en Latijns Amerika stapte hij in 2000 over naar Danone waar hij gedurende vijf jaar General Manager Fresh Dairy Products voor Afrika, het Midden Oosten en Partners was.

François Caquelin, van Franse nationaliteit, werkt sinds 1993 voor Danone en is sinds 2005 Vice President Finance, Purchasing and Information Systems voor Azië en de Pacific na drie jaar Finance Director van de Fresh Dairy divisie te zijn geweest.

Voor meer informatie over het Bod dat door Danone gedaan is, wordt uitdrukkelijk verwezen naar het Biedingsbericht dat kan worden verkregen op de websites van Numico (www.numico.com) en Danone (www.danone.com). Exemplaren van dit Biedingsbericht zijn kosteloos verkrijgbaar ten kantore van Numico en het Omwissel- en Betaalkantoor en kunnen worden verkregen op de onderstaande adressen.

Koninklijke Numico N.V.
Omwissel- en Betaalkantoor: ING Bank N.V.
t.a.v.: Investor Relations
ING Wholesale Banking Securities Services
Postbus 75538
t.a.v.: Paying Agency Services
1118 ZN Luchthaven Schiphol
Locatie code BV 06.01
Nederland
Van Heenvlietlaan 220

1083 CN Amsterdam

Tel: +31 (0) 20 456 9032
Tel: +31 (0) 20 7979 398
Fax: +31 (0) 20 456 8032
Fax: +31 (0) 20 7979 607
Email: investor-relations@numico.com Email: iss.pas@mail.ing.nl