KPN NV

Den Haag, 05-10-2007

KPN reikt Channel Awards 2007 uit KPN heeft gisteravond de KPN Channel Awards 2007 uitgereikt in Studio 21 te Hilversum. Met deze awards spreekt KPN zijn waardering uit voor de prestaties van zijn business partners. Dit jaar zijn de awards in vier categorieën ingedeeld: de Business Award, de Customer Value Award, de Innovation Award en de Vast-Mobiel Integratie Award. Een gerenommeerde vakjury selecteerde de partners die zich onderscheiden op het gebied van innovatie, omzetwaarde, samenwerking en klantfocus. Dit is het derde jaar dat KPN deze prestigieuze Channel Awards uitreikt.

De vakjury bestaande uit Paul Wilkens (Sales & Marketing Director - Samsung Mobile), Ronald den Elzen (Directeur Horeca - Heineken Nederland), Coks Stoffer (Managing Director - Cisco) en Eelco Blok (Juryvoorzitter en Lid Raad van Bestuur KPN) benoemde de volgende winnaars voor 2007:

Business Award: Digihuis Voor de Business Award zijn grote en kleine partners genomineerd die erin zijn geslaagd om samen met KPN, opportunities in de markt aan te grijpen om hun eigen business verder te ontwikkelen. Bij haar keuze heeft de jury complexiteit, herhaalbaarheid en toekomstverwachtingen van de deal zwaar laten meewegen. Winnaar is Digihuis, die voor scholengemeenschappen een oplossing heeft waarmee zij gecentraliseerd informatiediensten aan hun gebruikers kunnen bieden. De schaalbaarheid in bandbreedte is daarbij zeer goed ingevuld. Door deze oplossing wordt een aanzienlijke kostenbesparing gerealiseerd en spelen ze in op het KPN-speerpunt onderwijs. Digihuis heeft hiermee een uitstekende combinatie gemaakt van KPN als aanbieder van de infrastructuur en de eigen toegevoegde waarde als business partner. Een vruchtbare samenwerking, waarmee Digihuis ook andere scholen van dienst gaat zijn.

Customer Value Award: Fleetlogic B.V. De Customer Value Award is bedoeld voor de partner die zijn klant een waardevol product én een goed gevoel geeft. Winnaar is Fleetlogic, die voor een grote Europese verzekeringsmaatschappij een waardevolle en onderscheidende applicatie heeft ontwikkeld. Met deze `tracking & tracing'-oplossing kunnen voertuigen en bedrijfsmiddelen snel worden opgespoord en teruggebracht. Gecombineerd met voertuigbeveiliging kunnen bedrijven ook hun buitendienst aansturen. Naast significante kostenbesparingen ziet de jury ook mogelijkheden voor omzetvergroting. Hierbij heeft Fleetlogic de klant hoog in het vaandel staan.

Innovation Award: RAM Mobile Data Bij de toekenning van deze prijs heeft de jury veel belang gehecht aan innovatieve aspecten vanuit het klantperspectief. De winnaar is RAM Mobile Data, die een case heeft ingezonden waarin eenvoudige technieken en maatschappelijke betrokkenheid prachtig gecombineerd worden. RAM Mobile Data ontwikkelde voor Traumacentrum Brabant een systeem waarbij een door RAM gehoste database in contact staat met de pda's van ambulancepersoneel. Na een melding in de centrale worden de gegevens direct naar deze pda's verzonden, zodat het ambulancepersoneel al voor aankomst weet wat hen te wachten staat. Via dezelfde techniek wordt de verzamelde informatie doorgegeven aan het ziekenhuis, zodat bij aankomst in het ziekenhuis de optimale zorg paraat staat. Letterlijk een oplossing die van levensbelang kan zijn.

Vast-Mobiel Integratie Award: 2e2 Integration & Sourcing De Vast-Mobiel Integratie Award is dit jaar voor het eerst uitgereikt. Voor deze nieuwe categorie zijn partners genomineerd die hebben laten zien dat zij ofwel aan de klant een oplossing bieden waarbij vast en mobiel geïntegreerd zijn, ofwel zélf bezig zijn met deze integratie. De winnaar is 2e2 Integration & Sourcing. Zij hebben een vernieuwend concept ontwikkeld voor de van oudsher redelijk traditionele bouwbranche. 2e2 heeft laten zien dat in de bouw vaste en mobiele diensten in één project goed is aan te bieden. Van ontwerp en projectmanagement tot datacommunicatie, hard- en software, implementatie en beheer. De jury is onder de indruk van de toepasbaarheid op verschillende klanten door de eenvoud van het concept. Daarnaast heeft 2e2 mobiele oplossingen geïntroduceerd, zodat ondernemers ter plaatse mobiel en flexibel kunnen werken door zich op een snelle en eenvoudige manier aan te sluiten op de centrale informatievoorzieningen met kleine handheld computers.

Waardering voor inzet
`De partners van KPN spelen een cruciale rol bij de levering van onze oplossingen', aldus Michiel Verhooren, Directeur Externe Distributie van KPN. `Voor goede resultaten en tevreden klanten zijn hun enthousiasme en inzet van groot belang. Omdat wij het belangrijk vinden om onze waardering voor hun inzet te laten zien, hebben wij de KPN Channel Awards in het leven geroepen. Dit jaar zijn er weer veel succesvolle cases ingezonden. Het niveau van de inzendingen was zelfs nóg beter dan vorig jaar. We zijn zeer trots op de prestaties van de winnaars en we hopen dat zij anderen inspireren om hun partnership met KPN net zo succesvol in te vullen.'

De ingezonden cases voor de KPN Channel Awards zijn gebundeld en op cd beschikbaar. Deze cd is aan te vragen via marketingdked@kpn.com onder vermelding van het afleveradres en het aantal. Meer informatie over de business partners van KPN is te vinden op kpn.com, trefwoord `business partner'.