Springer Uitgeverij lanceert Cargo Magazine en Cargo Today


Vakblad en internetportal nieuwe toevoegingen aan luchtvrachtconcept
HOUTEN, 20071005 -- Houten, 5 oktober 2007 - Nieuws uit het werkveld, tools, announcements van airlines, agenda, fotoreportages, achtergronden... Dat en nog veel meer is te vinden op de nieuwe portal Cargo Today en in het daarbij behorende vakblad Cargo Magazine van Springer Uitgeverij. De nieuwe media maken deel uit van een compleet Cargo-luchtvrachtconcept, dat in de sector vooralsnog alleen bekend is door het softwareprogramma Cargo Office. De portal en het magazine zijn op 4 oktober aan het publiek gepresenteerd tijdens een bijeenkomst in de Boeddha Oude Toren op Schiphol-Oost.

Cargo Today (www.cargo-today.nl) en Cargo Magazine hebben een wat bredere doelgroep dan het softwareprogramma Cargo Office en zijn bedoeld voor alle medewerkers in de luchtvrachtsector, van ground handler en IT-manager, tot expediteur en algemeen directeur.
Een vooruitstrevende markt met veel internationale bedrijvigheid, zo kun je de luchtvrachtmarkt omschrijven. Ondanks de wereldwijde focus, zijn er maar weinig complete internetportals voor deze sector. Daar waar andere portals stoppen, gaat Cargo Today verder door het aanbieden van het gratis gebruik van tools als volume- en valutacalculators, containerspecificaties en tracking & tracing. Ook worden op de portal bijna dagelijks interessante nieuwsontwikkelingen gepubliceerd. In de announcements bieden airlines hun actietarieven aan.
Cargo Magazine brengt nieuws, informatie, reportages en achtergronden in de luchtsector. Het is een toegankelijk en gemakkelijk leesbaar blad. Achtergronden en features zijn de sterkste pijlers, omdat het nieuws eerst verschijnt op de portal Cargo Today en in de e-mailnieuwsbrief. Cargo Magazine gaat vanaf 2008 vier keer per jaar verschijnen in een oplage van 5.000 stuks en een omvang van 68 pagina's full colour.

Lancering
Geheel in stijl heeft Springer op 4 oktober de lancering van Cargo Magazine en Cargo Today gevierd in de Boeddha Oude Toren op Schiphol-Oost. Samen met genodigden uit de luchtvracht is er geproost op de start van een nieuw initiatief in een dynamische wereld.

Totaalconcept
Het Cargo-concept van Springer Uitgeverij wordt in de nabije toekomst uitgebreid met e-mailnieuwsbrieven en periodieke onderzoeksrapporten. Cargo Today reikt ook verder dan de Nederlandse grens. Springer Uitgeverij Duitsland lanceert een Duitse versie voor de Duitse luchtvrachtmarkt.

Cargo Office
In Cargo Office staan alle luchtvrachttarieven bij elkaar in één systeem samen met andere relevante gegevens. Cargo Office is altijd actueel en makkelijk toegankelijk. Het is mogelijk uw contract- en verkooptarieven in te voeren, zodat u deze te allen tijde kunt vergelijken met de standaardtarieven. Zo helpt Cargo Office u snel in te spelen op veranderingen in de markt. Zelf ingevoerde informatie is enkel voor u zichtbaar. Bent u aangesloten op een netwerk dan kunt u anderen eventueel toegang geven.


OVER SPRINGER

Springer Uitgeverij BV (www.springeruitgeverij.nl), gestart in 2005, is een snelgroeiende uitgeverij met 4 vestigingen in Nederland waar 300 mensen werken. Springer Uitgeverij is actief in de volgende markten: logistiek, medisch/zorg, midden- en kleinbedrijf, communicatie en sport. Springer uitgeverij maakt onderdeel uit van het wereldwijd opererende Springer Science+Business Media. Springer Uitgeverij heeft een jaaromzet van 75 miljoen euro.

Springer Science+Business Media (www.springer.com) neemt als mondiaal opererende leverancier van wetenschappelijke en specialistische literatuur een toppositie in. Het is de op één na grootste uitgeverij in de sector wetenschap, technologie en geneeskunde en de grootste business-to-business uitgever in het Duitstalige gebied. De groep bezit meer dan 60 uitgeversbedrijven die gezamenlijk 1900 tijdschriften en meer dan 5500 nieuwe boeken per jaar uitgeven. De groep is werkzaam in bijna 20 landen in Europa, de Verenigde Staten en Azië en heeft ruim 5000 werknemers in dienst. In 2006 werd er een jaaromzet van ongeveer 924 miljoen euro behaald.





Springer Uitgeverij