Acupunctuur Netwerk Nederland/Vlaanderen opgericht


KOOG AAN DE ZAAN, 20071005 -- Met de oprichting van het Acupunctuur Netwerk Nederland/Vlaanderen is een langgekoesterde wens van veel beroepsbeoefenaars in vervulling gegaan. Door onder meer een eenduidig kwaliteitskenmerk vast te stellen, zullen erkenning en positie van de acupunctuur en aanverwante traditionele Chinese geneeswijzen (TCG) in Nederland en Vlaanderen verder verbeterd worden.

Het Acupunctuur Netwerk Nederland/Vlaanderen (A.N.) is medio 2006 opgericht en bestaat uit vertegenwoordigers van beroepsverenigingen en opleidingsinstituten. Doel is het ontwikkelen van kwaliteit en professionaliteit en het vertegenwoordigen van de belangen van acupunctuur en aanverwante TCG. Om dit te bereiken, zijn de volgende beleidsdoelstellingen opgesteld:
- het vaststellen van een eenduidig, landelijk kwaliteitskenmerk
- het kritisch volgen van vereiste scholings en nascholingsprogramma's
- het opzetten en uitvoeren van voorlichtingscampagnes
- het bieden van deugdelijke en wetenschappelijk verantwoorde informatie en argumentatie aan overheid, politiek, verzekeraars en samenleving ter onderbouwing van deze behandelwijzen
- het bewerkstelligen van adequate vergoedingen van acupunctuur- en aanverwante TCG-behandelingen door verzekeringsmaatschappijen.

Een eigen research en development department zal kwaliteit en inhoud van de aangeboden educatieve programma's regelmatig toetsen en - indien nodig - bijstellen. Op deze manier zal de kwaliteit van acupunctuur en TCG verder toenemen, zodat zij als volwaardig medische behandelwijzen worden beschouwd. Het A.N. streeft naar een volledige integratie met de reguliere geneeskunde in aansluiting op internationale ontwikkelingen.

Deelnemende organisaties:
Academie voor Natuurgeneeskunde, Anglo-Dutch, BAF, Hwa To University of TCM, International Oriental College, NAAV, NVA, NWP, OTCG, Qing-Bai, Shenzhou Open University of TCM, SNO, VNT, Zhong





Acupunctuur Netwerk