Internationale Dag van de Palliatieve Zorg op 6 oktober 2007

24/07/2007 12:50



Nederlandse Kankerbestrijding KWF



Persuitnodiging

Internationale Dag van de Palliatieve Zorg op 6 oktober 2007

Op zaterdag 6 oktober a.s. zal voor de derde keer in Nederland de Internationale Dag van de Palliatieve zorg worden georganiseerd. Het thema is dit jaar is 'Laat je raken'. Op initiatief van het Netwerk Palliatieve Zorg voor Terminale Patiënten in Nederland (NPTN) zijn de volgende organisaties met NPTN een samenwerking aan gegaan: - Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ);
- Vereniging van Integrale Kankercentra (VIKC);
- Stichting Agora (het landelijk ondersteuningspunt voor palliatieve zorg);
- KWF Kankerbestrijding.

De doelstelling van de IDPZ is het vergroten van de kennis van het algemene publiek over palliatieve zorg teneinde patiënten (en hun naaste omgeving) in staat te stellen keuzes te maken als zij in de palliatieve fase van hun ziekte komen, met name op het gebied van bekendheid, bereikbaarheid en beschikbaarheid.

Els Borst-prijs
De verbinding van het landelijke evenement, gericht op werkers in de palliatieve zorg, op 5 oktober en de lokale/regionale initiatieven in het veld op de internationale dag zelf is een prijsvraag. Initiatieven die ideeën op leveren voor verbetering van de kennis bij het publiek met name op het gebied van bekendheid, bereikbaarheid en beschikbaarheid worden genomineerd voor een geldprijs die kan worden ingezet om het initiatief te helpen realiseren. Ieder netwerk en organisatie kunnen ideeën aanleveren die beoordeeld zullen worden door de jury.

Tijdens de landelijke manifestatie op vrijdag 5 oktober zullen de prijzen worden uitgereikt door mevrouw dr. Els Borst, oud minister van VWS, voorzitter van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenverenigingen en voorzitter van de jury. Tevens is zij voor de IDPZ 2007 nationaal ambassadeur.

Activiteiten
In het gehele land worden op zaterdag 6 oktober activiteiten worden georganiseerd (zoals bijvoorbeeld open dagen in hospices, lezingen, sponsoractiviteiten etc) Ook zijn er in het hele land Loesje posters te zien waarop staat: 'Palliatieve zorg: leven doe je op je eigen manier, sterven ook'

Voor meer informatie en alle activiteiten kunt u ook kijken op www.dagvandepalliatievezorg.nl

Uitnodiging
U ben van harte uitgenodigd om een dag(deel) of meerdere dagen mee te lopen in een (kinder)hospice, bijna-thuis huis of een palliatieve unit in een verpleeg- of verzorgingshuis. Ook regelen wij graag een afspraak voor een interview met bijvoorbeeld de ambassadeur van de IDPZ 2007, mevrouw Els Borst of een andere persoon uit de palliatieve sector. U kunt hiervoor contact opnemen met Sandra van Beek (zie contactgegevens hieronder).





http://www.dagvandepalliatievezorg.nl




KWF Kankerbestrijding