Gemeente Wijk bij Duurstede

Gezondheidsinformatiemarkt én opening van het Wmo-loket op zaterdag 6 oktober

De SIGW, SWOW, GGD en gemeente organiseren op zaterdag 6 oktober een gezondheids-informatiemarkt. Tijdens deze markt willen deze organisaties gezamenlijk de inwoners van onze gemeente informeren over allerlei zaken rond gezondheid. Ook wordt op deze dag het Wmo-loket, het servicepunt voor wonen, welzijn en zorg, geopend. De markt vindt plaats in en rond het gemeentehuis en de Openbare Bibliotheek en duurt van 12.00 tot 16.00 uur.

Achtergrond
Dit jaar viert de Stichting Integratie Gehandicapten Wijk bij Duurstede, de SIGW, haar 25-jarig bestaan. Zij wilden dit graag vieren met een informatiemarkt. Omdat ook de gemeente plannen had om met de GGD en de SWOW een informatiemarkt over valpreventie te organiseren, is besloten om gezamenlijk op te gaan trekken.

In en om het gemeentehuis en de bibliotheek worden diverse activiteiten georganiseerd. En zullen tal van organisaties aanwezig zijn zoals de Zonnebloem, het Rode Kruis en de ANBO. Ook zijn verschillende gespecialiseerde organisaties aanwezig. Hierbij valt te denken aan de MEE en de Dwarslaesievereniging. Verschillende hulpmiddelenleveranciers vertonen die dag hun producten.

De gezondheidsinformatiemarkt is bedoeld voor alle inwoners van de gemeente. Gezamenlijk willen de organisaties laten zien, dat gezond blijven en kunnen deelnemen aan het maatschappelijk leven zaken zijn, die ons allemaal aangaan. Iedereen is dan ook van harte welkom!

Info
Meer informatie over het programma leest u de komende weken in de lokale kranten en op flyers en posters die verspreid worden in de gemeente.