Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

GEZOCHT: 'DIERVERZORGER VOOR ÉÉN DAG' OP 6 EN 7 OKTOBER IN ECODROME ZWOLLE

Kinderen kruipen voor één dag in de huid van een dierverzorger

Zwolle, donderdag 27 september 2007 - Veel kinderen dromen ervan later dieren te verzorgen in een natuurpark of dierentuin. Ecodrome Zwolle geeft deze kinderen in het weekend van 6 en 7 oktober, nèt na Dierendag, een unieke kans door hen kennis te laten maken met de boeiende kanten van dierverzorging. Op zaterdag 6 en zondag 7 oktober mogen kinderen vanaf 6 jaar onder andere helpen bij het voeren van de otters.

Als aspirant-dierverzorger beleven kinderen in Ecodrome Zwolle hoe avontuurlijk het beroep van dierverzorger is. De jonge bezoekers van het themapark krijgen onder meer de mogelijkheid om otters en roofvogels te voeren. Daarnaast kunnen zij helpen de verblijven van de otters en de enorme roofvogels schoon te maken. Als extra uitdaging mogen kinderen ook slangen vasthouden. In groepjes van maximaal twintig kinderen gaan de jonge dierverzorgers onder begeleiding van een echte dierverzorger het park door. Er worden per dag drie 'dierverzorgerstours' georganiseerd: om 10.45, 12.15 en 14.15 uur. Voor en na de tour kunnen kinderen zich vermaken in en rondom de verschillende attracties waaronder Expeditie Goudmijn, de Jungle Expeditie en de Moerasexpeditie.

Aanmelden

Voor deelname aan 'dierverzorger voor één dag' kunnen kinderen zich vooraf telefonisch aanmelden bij de receptie van Ecodrome Zwolle via telefoonnummer 038-4237030 of een e-mail sturen naar info@ecodrome.nl. Na ontvangst van een bevestiging van Ecodrome Zwolle is de aanmelding akkoord. Meer informatie over Ecodrome Zwolle is te vinden op www.ecodrome.nl.


---