Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Driebergen, 28 september 2007

Attractieparken bedanken publiek Op zaterdag 6 oktober gratis entree met "Cultuurkaartje"

Vijf attractieparken zijn op zaterdag 6 oktober met een zogenaamd "Cultuurkaartje"gratis te bezoeken door kinderen. De parken bedanken met deze actie het publiek voor hun inzet in de discussie rondom de BTW-verhoging op attractieparken. Vele tienduizenden bezoekers zetten hun handtekening tegen deze verhoging die het kabinet gepland had. Tijdens Prinsjesdag werd duidelijk dat de verhoging van de baan is.

Op 6 oktober zijn Walibi World, Attractiepark Slagharen, BillyBird Park Hemelrijk, Madame Tussauds en Museum Broeker Veiling voor kinderen tot twaalf jaar gratis toegankelijk met het Cultuurkaartje. Het Cultuurkaartje kan gedownload worden van de website van de deelnemende parken en van de website van brancheorganisatie RECRON. De kinderen worden wel aan het werk gezet. Op het Cultuurkaartje moeten zij namelijk vertellen of tekenen waarom de attractie waar ze heen gaan zo leuk is en wat ze ervan leren. Het kaartje met het werkje is het gratis toegangsbewijs.

Het kabinet heeft met de keuze om de attractieparken in het lage BTW-tarief te houden laten zien dat ze beseffen dat de Nederlandse parken een deel van onze cultuur zijn. Om dit feit te benadrukken hebben de parken gekozen voor deze bijzondere actie. Uit de werkjes van de kinderen wordt namelijk duidelijk wat zij zo bijzonder vinden aan het dagje uit met de familie. Bovendien worden de leukste en beste werkjes ook nog eens beloond. Elk park kiest een winnaar die met zijn of haar hele klas gratis mag terugkomen om nog eens te genieten van een dagje attractiepark.

De websites waarvan het kaartje te downloaden is zijn: www.walibi.nl
www.broekerveiling.nl
www.slagharen.com
www.madametussauds.nl
www.billybird.nl
www.recron.nl

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht