CDA

57&mid=1006] 04 oktober 2007 - Persbericht - Staatssecretaris Ank Bijleveld spreekt over bestuursakkoord

De CDA-Bestuurdersvereniging organiseert zaterdag 6 oktober haar jaarlijkse Bestuurdersdag. Het motto van de dag is: Geloof in gemeenten en provincies.
Ank Bijleveld-Schouten (staatssecretaris van Binnenlandse Zaken) zal een inleiding houden over het Bestuursakkoord dat is gesloten met de overheden.

De voorzitter van de Bestuurdersvereniging (tevens Commissaris van de Koningin in de provincie Overijssel) Geert Jansen zal op haar toespraak reageren. Na het debat over dit onderwerp zijn er workshops over het christelijk-sociaal gedachtegoed, het armoedebeleid op lokaal niveau, de aanpak van de verrommeling van Nederland en netwerken. De bijeenkomst vindt plaats in het provinciehuis Overijssel, Luttenbergstraat 2 te Zwolle. Aanvang 10.00 uur. sluiting 16.00 uur.

Het Bestuursakkoord heeft veel reacties losgemaakt. De CDA-Bestuurdersvereniging stelt de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken in de gelegenheid het akkoord nader toe te lichten. Zij gaat daarbij onder meer in op zaken als het eigen belastinggebied van de gemeenten, decentralisatie versus bestuurskracht en gemeentelijke herindeling, en de kerntaken van de provincie.

Na de speech van staatssecretaris reageert Geert Jansen waarna er debat volgt met de zaal

Tijd: 10.00-12.30 uur

Workshops

Na de lunch zijn er vier verschillende workshops


1. Christelijk-sociaal gedachtegoed

Met als spreker Jan Jacob van Dijk (CDA-Tweede Kamerlid en bijzonder hoogleraar christelijk-sociaal denken aan de Vrije Universiteit te Amsterdam)â


2. Armoedebeleid op lokaal niveau

Aanleiding voor deze workshop is het WI-rapport Participeren naar vermogen- over â¦

De workshop wordt ingeleid door Petra van der Burg (auteur van het WI-rapport) en Eddy van Huijm (woordvoerder CDA-Tweede Kamerfractie)


3. Actieve aanpak verrommeling Nederland

Het kabinet wil een einde maken aan de verrommeling van het Nederlandse landschap.

Een discussie met CDA-Tweede Kamerlid Antoinette Vietsch, de Overijsselse CDA-gedeputeerde Ruimte, Theo Rietkerk en Flip ten Cate (directeur Federatie Welstand)


4. Netwerken

Deze cursus wordt gegeven door Jos Beemsterboer en Paul cabn Ruitenbeek, beide trainers van het Steenkampinstituut, het Scholingsinstituut van het CDA.

De workshops vinden plaats van 13.30 tot 16.00 uur