Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda (6/10)

BREDA, 6 oktober 2007

Politie stelt een onderzoek in na brandstichting

SPRUNDEL: De politie is een rechercheonderzoek gestart nadat zaterdagmorgen brand is gesticht in een woning aan De Branden. Op het moment van de brandstichting was niemand in de woning aanwezig. De 26-jarige bewoner van het pand heeft aangifte gedaan. Rond 07:15 uur is door een nog onbekende dader vermoedelijk vuurwerk naar binnen gegooid, waarna een ontploffing volgde. Door de ontploffing ontstond schade op de benedenverdieping. De brandweer was snel ter plaatse en had de zaak om 07:45 uur onder controle. De technische recherche heeft een sporenonderzoek ingesteld. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld, waarbij getuigen zijn gehoord.

Dronken tweetal veroorzaakt overlast

BREDA: Op het Stationsplein heeft de politie vrijdagmiddag twee Polen aangehouden voor verstoring van de openbare orde. Het tweetal, leeftijd 52 en 56 jaar, veroorzaakte rond 17:00 uur in dronken toestand overlast op het NS-station en viel daarbij reizigers lastig. De politie nam hen mee naar het politiebureau om de zaak daar af te handelen. In de loop van de avond is het duo met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Politie houdt verdachte aan voor verstoring openbare orde

BREDA: Vrijdagavond is aan de Vismarktstraat een 21-jarige inwoner van Breda aangehouden. Rond 18:15 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij op straat. Toen agenten ter plaatse kwamen stond een grote groep jongeren op straat, maar werd er niet gevochten. De Bredanaar moest door enkele omstanders in bedwang worden gehouden en dreigde op de vuist te gaan met anderen. Om verdere escalatie te voorkomen is hij aangehouden voor verstoring van de openbare orde.

Politie houdt dronken bestuurder aan

ETTEN-LEUR: Een 35-jarige inwoner van Sint Willebrord is in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Hoge Donk aangehouden. De man wordt verdacht van rijden onder invloed en doorrijden na een aanrijding. Een surveillerende agent zag de automobilist rond 02:00 uur rijden over de Grauwe Polder. De man trok de aandacht van de agent toen hij bij een verkeerslicht aan de Vosdonk door rood licht reed en met zijn auto de gehele rijbaan nodig had. Ter hoogte van het viaduct Rijksweg A58 reed hij tegen een auto aan die voor hem reed, waarna hij doorreed. De politieman gaf de Willebrorder een stopteken, maar dat werd in eerste instantie genegeerd. Na een korte achtervolging kon hij worden aangehouden. Op het bureau blies de verdachte een waarde van 865 ug/l. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd en opgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Vrouw aangehouden na klap met bierfles

ETTEN-LEUR: Aan de Markt heeft de politie zaterdagmorgen een 34-jarige inwoonster van Etten-Leur aangehouden. Rond 02:30 uur was de Etten-Leurse betrokken bij een vechtpartij straat aan de Markt in Etten-Leur. Tijdens een onenigheid sloeg de vrouw met een bierflesje op het hoofd van een 45-jarige plaatsgenoot van haar. Het slachtoffer is met verwondingen aan zijn hoofd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De problemen liggen in de relationele sfeer. De vrouw is in verzekering gesteld. Een 18-jarige inwoner van Etten-Leur werd aangehouden, omdat hij niet voldeed aan een politiebevel. De man daagde de agenten tijdens het incident uit en wenste niet te vertrekken toen hem dat te verstaan werd gegeven. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op tegen hem.

Politie houdt Bredanaar aan na mishandeling Bredase vrouw

BREDA: De politie heeft vrijdagavond een 57-jarige inwoner van Breda aangehouden, nadat hij rond 19:45 uur op de Tweede Marktstraat een Bredase vrouw had mishandeld. De man kwam tot zijn daad omdat hij van mening was dat de vrouw haar hond onjuist behandelde. De vrouw was volgens haar zeggen met de hond aan het spelen. Zij kreeg enkele rake klappen tegen haar hoofd en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De Bredanaar is in verzekering gesteld. Voor de vrouw die erg overstuur was en twee kinderen die getuigen waren van het voorval is Bureau Slachtofferhulp ingeschakeld.

Drugs en wapenbezit leidt tot aanhoudingen

BREDA: In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 23-jarige inwoner van Breda aangehouden. De Bergenaar werd door personeel van een horecagelegenheid aan de Visserstraat betrapt op het bezit van harddrugs. Een 20-jarige Bredanaar werd een uur later in de zaak aangehouden voor verboden wapenbezit. Hij had een mes bij zich. De drugs en het wapen zijn in beslag genomen. Na verhoor is zijn de verdachten met een proces-verbaal heengezonden.

Auteur: Henk Snepvangers