Gemeente Woerden


Veel belangstelling voor "Woerden op koers"?

06 okt 2007
Ruim vierhonderd inwoners kwamen even langs in de "Woerden op Koers?"-tent, vrijdagavond 5 oktober jl. Er werd volop gebruik gemaakt van de gelegenheid om in gesprek te gaan met wethouders en raadsleden. Ook de plakwand, maar men anoniem opmerkingen, adviezen of klachten kwijt kon was aardig in trek. "Woerden op Koers?" was opgezet als een gelegenheid waar raadsleden verantwoording konden afleggen over het tot nu toe gevoerde beleid. Woerden maakte daarmee een actieve, lokale start van de week van de democratie.

Levendigheid in stadshart
Natuurlijk kwam men ook af op de extra levendigheid in de stad, met een verlichte grote tent op het Kerkplein en de extra avondeditie van de Streekmarkt tijdens deze koopavond.

Tussen half zeven en half acht liep de Boerenkapel door de stad, vergezeld van sandwichmannen die mensen uitnodigden de tent in te komen. Daarna klonk een overigens op zichzelf staand carillonconcert. Kortom, het was druk in het stadshart, en een belangrijk deel van de bezoekers deed ook de gemeentetent aan.

Belangrijkste conclusie van de avond: de inwoners die langs kwamen waren positief over het initiatief van de gemeente. Of en in welke mate de bezoekers ook het motto van het college ?Trots op Woerden? delen, zal blijken uit de flitsenquête die de gemeente hield. Volgende week dinsdag zijn de resultaten bekend.

Prijswinnaars
De enquêteformulieren dienden tevens als deelnameformulieren voor een verloting van prijzen, voor een belangrijk deel beschikbaar gesteld door winkeliers uit Woerden.

* De hoofdprijs, een VIP-arrangement in het Groene Hart, beschikbaar gesteld door gemeente Woerden, ging naar de familie M.M. Boekhout.


* De tweede prijs: een fiets naar keuze, ter beschikking gesteld door rijwielhandel De Wit?s, werd gewonnen door mevrouw Duijze. Zij kiest een fiets voor haar jongste zoon uit.


* En de derde prijs, een prachtige mand streekproducten, beschikbaar gesteld door de Streekmarkt Woerden, ging naar de heer en mevrouw Slikker.

Zie ook:

* Bekijk het beeldverslag van deze avond

Gemeente Woerden | Blekerijlaan 14 | Postbus 45 | 3440 AA Woerden | tel. (0348) 428 911 | stadhuis@woerden.nl |