Gemeente Hilversum

Zembla over de Bloemenbuurt

3 oktober 2007
Op zondag 7 oktober a.s. zendt het VARA-programma Zembla een onderzoeksdocumentaire uit over de Hilversumse Bloemenbuurt. Programmamaker Kees Schaap woont zelf in deze buurt en vraagt zich af waarom er zo weinig gebruikt wordt gemaakt van de inspraak- en meepraatmogelijkheden die er zijn. Ligt dat aan de bewoners of aan de gemeente?

In de uitzending op zondagavond worden drie concrete zaken belicht: het schoolplein van de Violenschool, de parkeerproblematiek in de wijk en de nieuwbouw voor sociaal-pension De Cocon aan de Neuweg. Daarvoor hebben de programmamakers de afgelopen maanden uitgebreid onderzoek gedaan.

Ook zijn de wethouders Ben Hammer en Erik Boog en (inmiddels oud-) wethouder Otger Meuwissen geïnterviewd. Daarnaast is er gesproken met buurtbewoners (in ieder geval met Ruud Dirkse), raadsleden (in ieder geval met Karen Heerschop en Barend Smit), een wetenschapper (de heer Tak) en is er contact geweest met de gemeente Gouda over het sociaal pension aldaar.

Eerdere Zembla-uitzendingen hebben wel eens tot ophef geleid. Ter voorbereiding op mogelijke berichtgeving in de pers heeft de afdeling communicatie een proactieve strategie ontwikkeld. Daarmee kan de gemeente voor en na de uitzending haar eigen geluid laten horen. Want ook al krijgen we niet altijd de credits ervoor, Hilversum heeft een stevige lokale democratie, waarin bijzonder belang wordt gehecht aan de mening van inwoners.

Het uitzendtijdstip van Zembla is waarschijnlijk 21:30 uur. Houd voor de zekerheid de tv-gids in de gaten. Als u niet in de gelegenheid bent om op zondagavond 7 oktober te kijken, dan kunt u na afloop de aflevering op de website van Zembla bekijken .