Politie Limburg-Noord

Politie onderzoekt ernstig verkeersongeval (3-rectificatie)
Datum: 7-10-2007
Tijd bericht: 14:54
Plaats: Baexem
Tekst: Abusievelijk is in het tweede persbericht vermeldt dat de 22-jarige bestuurder een uitgeprocedeerde asielzoeker is. Dat klopt niet. Hij komt uit Angola en heeft een geldige verblijfsvergunning.

De andere man die in de auto zat is wel een uitgeprocedeerde asielzoeker en komt uit Nigeria.

Politie onderzoekt ernstig verkeersongeval (2)
Datum: 7-10-2007
Tijd bericht: 13:13
Plaats: Baexem
De bestuurder die betrokken was bij het ongeval op de Rijksweg is geen 26-jarige man, maar een 22-jarige man. Hij had een valse naam opgegeven. Hij is woonachtig in Weert en is een uitgeprocedeerde asielzoeker uit Angolië. Deze bestuurder had geen rijbewijs en bovendien teveel gedronken. De andere man is een 21-jarige man die in Almelo woont, hij heeft een verblijfsvergunning en komt uit Nigeria.

De politie komt graag in contact met getuigen. Mensen die mogelijk meer informatie hebben kunnen contact opnemen met de basiseenheid Weert via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Politie onderzoekt ernstig verkeersongeval
Datum: 7-10-2007
Tijd bericht: 11:48
Plaats: Baexem
De politie onderzoekt een ernstig verkeersongeval dat zondagmorgen omstreeks vijf uur plaatsvond op de Rijksweg. Bij het ongeval is een 22-jarige vrouw uit Weert ernstig gewond geraakt. Zij is in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis in Maastricht. Het slachtoffer zat als inzittende in een auto met twee mannen. Die mannen gingen er na het ongeval te voet vandoor. De politie trof ze even later aan bij een tankstation aan de Rijksweg. Het gaat om een 26-jarige man woonachtig in Weert en een 21-jarige man woonachtig in Almelo. Zij zijn aangehouden, maar aangezien ze lichte verwondingen opliepen ter observatie opgenomen in het ziekenhuis.

Onderzoek wees uit dat de 26-jarige man vermoedelijk de bestuurder is geweest. Hij had teveel gedronken. De auto was in een slip geraakt, over de kop geslagen en enkele honderden meters verder tot stilstand gekomen. De vrouw kwam buiten de auto terecht, zij is later met een ambulance met ernstig hoofdletsel naar het ziekenhuis in Maastricht gebracht. De politie onderzoekt de zaak.