Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (7-10)

BERGEN OP ZOOM, 7 oktober 2007

Politie controleert snelheid op TOP 10 trajecten

OUD GASTEL: Het Verkeershandhavingsteam van de politie Midden en West Brabant heeft zaterdag snelheidscontroles gehouden op TOP tien trajecten. Op de Provinciale Weg in Oud Gastel passeerden tussen 15:30 uur en 21:35 uur 2534 automobilisten de mobiele snelheidscontrole. Van hen reden er 68 harder dan de maximum toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 110 km/u.

Over controle TOP 10

Het traject Roosendaal Fijnaart is één van de 10 trajecten waar de politie Midden en West-Brabant met intensief toezicht tracht om het aantal letselaanrijdingen (34) terug te dringen. De trajecten zijn gekozen op basis van ongevalanalyses en (meet)ervaringen van de politie en de provincie Noord-Brabant. Op deze plaatsen vonden de laatste drie jaar meer dan 600 letselaanrijdingen plaats. De politie zal op deze locaties intensief controleren op de vijf speerpunten: helm, gordel, rood licht, alcohol en snelheid.

DINTELOORD: Het Verkeershandhavingsteam van de politie Midden en West Brabant heeft zaterdag een snelheidscontrole gehouden op de Noordlangeweg. Tussen 16:00 uur en 22:00 uur passeerden 3500 automobilisten de mobiele snelheidscontrole. Van hen reden er 116 harder dan de maximum toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 116 km/u.

Over controle TOP 10

Het traject Bergen op Zoom - Dinteloord is één van de 10 trajecten waar de politie Midden en West-Brabant met intensief toezicht tracht om het aantal letselaanrijdingen (69) terug te dringen. De trajecten zijn gekozen op basis van ongevalanalyses en (meet)ervaringen van de politie en de provincie Noord-Brabant. Op deze plaatsen vonden de laatste drie jaar meer dan 600 letselaanrijdingen plaats. De politie zal op deze locaties intensief controleren op de vijf speerpunten: helm, gordel, rood licht, alcohol en snelheid.

Verkeersongeval op kruising Spectrum / Rucphensebaan

ROOSENDAAL: Bij een verkeersongeval tussen twee personenautos op de kruising Spectrum en Rucphensebaan is zaterdagmiddag een 73-jarige automobiliste uit Roosendaal licht gewond geraakt. De Roosendaalse reed rond 17:10 uur over de Rucphensebaan, komende uit de richting van de Dijkrand. Zij verleende geen voorrang aan een 23-jarige automobilist uit Roosendaal die over het Spectrum reed en van rechts kwam. De vrouw is per ambulance met rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis. Na onderzoek door een arts mocht zij naar huis.

Gewapende overval op winkelpersoneel

ROOSENDAAL: Aan de Dravietdijk is zaterdagavond een 45-jarige medewerkster van een winkel aan het Dijkcentrum beroofd van de dagopbrengst. De vrouw wilde na sluitingstijd het (nog onbekend) geldbedrag af gaan storten bij een bank. Toen zij samen rond 18:00 uur met een 17-jarige Roosendaalse collega naar haar auto liep, kwamen twee nog onbekende daders haar tegemoet lopen. Eén van hen was gewapend met een mes en bedreigde daarmee de 17-jarige Roosendaler. De andere dader greep de tas van de vrouw vast en trok daar zo hard aan dat zij los moest laten. De werknemers zijn nog achter de twee daders aangerend in de richting van de Onyxdijk, maar verloren hen kort daarop uit het oog. De politie stelt een onderzoek in.

Politie vordert rijbewijs dronken automobilist in

STEENBERGEN: Aan de Zoutstraat is zondagmorgen een 31-jarige inwoner van Slonsk aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Bij een routinecontrole waarbij de Pool een blaastest moest afleggen ontstond de verdenking van het alcohol gebruik. Op het bureau blies zij tijdens de ademanalysetest een waarde van 645 ug/l. De hoogte van de uitslag was reden om het rijbewijs van de Bredase in te vorderen en op te sturen naar het Openbaar Ministerie.

Man aangehouden voor mishandeling

ROOSENDAAL: Een 18-jarige Roosendaler is zondagmorgen op de Molenstraat aangehouden voor mishandeling van een 19-jarige plaatsgenoot. De verdachte had eerder vannacht ruzie gehad met de vriend van de 19-jarige Roosendaler, waarbij een woordenwisseling had plaatsgevonden. De verdachte had hem een bloedneus geslagen. Na verhoor is de geweldpleger heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie houdt verdachte mishandeling aan

HOOGERHEIDE: Aan de Flemingstraat heeft de politie een 23-jarige inwoner van Hoogerheide aangehouden. De man kwam rond 04:15 uur een eetgelegenheid binnen aan de Flemingstraat. De 35-jarige eigenaar van de zaak verzocht hem te vertrekken, omdat hij de Hoogerheidenaar de toegang tot zijn zaak had ontzegd vanwege een vechtpartij in het verleden. De Hoogerheidenaar ging daar niet mee akkoord en sloeg hem op zijn gezicht. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Niet voldoen aan politiebevel: aangehouden

ROOSENDAAL: Op de Raadhuisstraat is in de nacht van zaterdag op zondag een 18-jarige Roosendaler aangehouden. De stapper was door een beveiligingsbeambte uit een horecagelegenheid gezet en wilde verhaal halen. Agenten deelde de man enkele malen mee dat hij de binnenstad moest verlaten, maar voldeed niet aan het ambtelijke bevel. Na het afleggen van een verklaring is hij heengezonden.

Man opgepakt met cocaïne

BERGEN OP ZOOM: Aan de Holleweg is zaterdagavond een 33-jarige inwoner van Breda aangehouden. Bij een controle rond 23:00 uur vonden agenten twee wikkels met een gebruikershoeveelheid cocaïne in zijn auto. De drugs zijn in beslag genomen. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Roosendaler aangehouden voor huiselijk geweld

ROOSENDAAL: De politie heeft zaterdagavond een 39-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden. De man had rond 23:30 uur zijn 38-jarige ex-vrouw mishandeld en was de woning aan de wijk Tolberg tegen de wil van zijn ex binnengegaan. De politie hield hem ter plaatse aan. De man is ingesloten.

Man aangehouden na mishandeling

ROOSENDAAL: Aan de Markt is zondagmorgen rond 04:45 uur een 37-jarige Roosendaler aangehouden. De man mishandelde rond 04:00 uur een 32- jarige man uit Dinteloord in een horecagelegenheid aan de Markt. De verdachte ontkent de mishandeling. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de mishandeling. Na verhoor is de Roosendaler heengezonden.

Man aangehouden voor zware mishandeling huisgenoot

HOEVEN: Zondagmorgen heeft de politie aan de Bovenstraat een 42-jarige inwoner van Hoeven aangehouden. De man wordt verdacht van zware mishandeling van een 51-jarige huisgenoot. Beide mannen zijn afkomstig uit Polen. Rond 03:00 uur werd bij de Gemeenschappelijke Meldkamer door ambulancepersoneel politieassistentie gevraagd op het adres Bovenstraat, waar zij bezig waren met hulpverlening aan het 51-jarige slachtoffer. De man bleek in zijn slaap door de 42-jarige man te zijn mishandeld en had letsel aan zijn hoofd. De 51-jarige Pool is per ambulance overgebracht naar het Franciscusziekenhuis in Roosendaal. De verdachte is in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in.

Auteur: Henk Snepvangers