DeliXL

Wijnspecialist Deli XL is 'Vinoloog van het Jaar'

Tijdens het 19e Proefschrift Wijnconcours is Deli XL wijnspecialist Dirk Vanhorenbeeck gekozen tot 'Vinoloog van het Jaar'. De door de Verenigde Vinologen Nederland georganiseerde wedstrijd bereikte gisteren zijn finale met een gevarieerde proeverij. Dirk Vanhorenbeeck won overtuigend met 22 van de 30 punten en wist in de meeste gevallen druivenras en land uitstekend aan te wijzen.

Proeve van bekwaamheid

De ieder jaar door de Verenigde Vinologen Nederland georganiseerde competitie vond dit jaar plaats in de Sint Olofskapel in Amsterdam. De wedstrijd bestaat uit drie voorrondes, een halve finale en een finale. Als winnaar van de wedstrijd 'Vinoloog van het Jaar' ontving Dirk Vanhorenbeeck een geheel verzorgd weekend in een wijnstreek naar keuze. De landelijke wedstrijd is niet alleen proeve van bekwaamheid voor de vinoloog, maar tevens een mogelijkheid om actuele kennis te testen en te bevorderen.

Passie voor wijn

Vanhorenbeeck, wijnspecialist bij foodservice groothandel Deli XL, adviseert dagelijks horeca en instellingen over wijnen en wijn-spijscombinaties. "Ik heb passie voor wijn en deel deze graag met mensen. We zien bij onze klanten steeds meer interesse in wijn en de verschillen tussen druivenrassen en landen. Een wedstrijd als deze houdt mij scherp, zodat ik klanten nog beter over de verschillen en overeenkomsten kan vertellen."

Wijnhuis le Sommelier

Binnen Deli XL werken wijnspecialisten samen in het eigen wijnhuis le Sommelier. Zij delen hun ervaring en kennis met klanten en geven trainingen en wijnproeverijen. Recent is door le Sommelier een nieuwe lijn huiswijnen gelanceerd onder de naam `Wereldse Wijnen'. Deze lijn bestaat uit 50 zorgvuldig geslecteerde betaalbare kwaliteitswijnen uit de de oude en de nieuwe wereld die exclusief verkrijgbaar zijn bij Deli XL.

Voor nadere informatie en/ of opvragen van meer foto´s:

Simon de Ridder, Communicatiemanager Deli XL

Telefoonnummer: (0318) 678 662 / (06) 51 288 020

E-mailadres: simon-de.ridder@delixl.nl