Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Rotterdam Zuid pakt uit!

Van 8 tot en met 13 oktober staat Rotterdam-Zuid centraal tijdens de Zuid Pakt Uit!-week. In die week wordt teruggekeken op de resultaten van één jaar Pact op Zuid en twee jaar Kansenzones en worden verschillende projecten gestart of opgeleverd.

Bouwvakkers in het zonnetje
Zo worden de bouwvakkers op zuid in het zonnetje gezet, wordt de eerste paal voor het nieuwe MCRZ geslagen en zijn verschillende sportvoorzieningen klaar voor gebruik.

Handen ineen
In het najaar van 2006 hebben de gemeente, de drie deelgemeenten op Zuid en de vijf woningcorporaties de handen ineen geslagen in het Pact op Zuid. Gezamenlijk investeren ze de komende tien jaar bijna één miljard euro. Niet alleen in woningen, ook in onderwijs, sport en werkgelegenheid.

Meer plezier op Zuid
Die inspanningen moeten ertoe leiden dat mensen met meer plezier op Rotterdam-Zuid wonen, werken en naar school gaan en dat de vele kansen die er zijn ook beter worden benut.

Stadionpark
Dit jaar is hard gewerkt aan de voorbereidingen voor het Stadionpark, het Hart van Zuid (de omgeving van Zuidplein en Ahoy), Eat & Meet in de Afrikaanderwijk en het medische cluster MCRZ.

Brede scholen
Daarnaast is gestart met de aanleg van verschillende sportvelden, de bouw van twee nieuwe brede scholen, worden ruim tweeduizend particuliere woningen opgeknapt, komen er verschillende zorgloketten, centra voor jeugd en gezin, worden gymzalen opgeknapt en kunstgrasveldjes aangelegd en wordt fors geïnvesteerd in werkgelegenheid en startende ondernemers.

Bijzondere activiteiten
In de week van 8 tot en met 13 oktober zijn er elke dag bijzondere activiteiten. Het programma wordt gepubliceerd op www.pactopzuid.info en in de nieuwsbrief. De week wordt afgesloten op zaterdag met een feestelijke manifestatie op het Afrikaanderplein met een nieuwscafé, hapjes, mysterytoers, activiteiten voor kinderen en een informatiemarkt.

Op de foto
In de aanloop naar de Zuid Pakt Uit!-week wordt een groot aantal groepsportretten gemaakt. Bijvoorbeeld alle postbodes, de marktbouwers van het Afrikaanderplein, leden van een brassband, de vereniging van volkstuinders, kinderen van een basisschool. De fotos worden gepresenteerd tijdens de Zuid Pakt Uit!-week.

Contact
Mensen die deel uitmaken van een groep en met hun buren, collegas of vereniging op de foto willen, kunnen contact opnemen met Linda Malherbe, linda@onkruidenroos.nl, telefoon (06) 24253325.

Bij iemand op Zuid logeren?
Rotterdammers van Noord en voormalig Rotterdammers worden uitgenodigd om in de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 oktober bij iemand op Zuid te logeren. Lees hierover meer in het artikel Gastheren-, vrouwen en gezinnen voor één nacht gezocht op deze pagina.