Kick off Koers Noord, op weg naar Pieken

Maandag 8 oktober staat Noord-Nederland in het teken van een nieuwe koers; in Hotel Tjaarda nabij Heerenveen, wordt het nieuwe programma Koers Noord, op weg naar Pieken gepresenteerd, het programma waarin de ambities ter versterking van de ruimtelijk-economische structuur in Noord-Nederland worden neergelegd voor de periode 2007-2013.

Om 13.30 uur kunnen genodigden al kennis maken met deze ambities op een informatiemarkt waarbij uitleg wordt gegeven door ambtenaren van de drie noordelijke provincies, het Samenwerkingsverband Noord-Nederland en het Ministerie van Economische Zaken. Na de officiële opening door de heer E.H.T.M. Nijpels, voorzitter van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN), zal minister van der Hoeven, minister van Economische Zaken, een toespraak houden.

Vervolgens zullen de heer Nijpels en minister Van der Hoeven het convenant ondertekenen waarin de samenwerking tussen het ministerie en Noord-Nederland worden vastgelegd.
Na de pauze volgt een paneldiscussie waarin wordt ingegaan op de vraag welke kant het op moet met de noordelijke economie en welke kansen er zijn. Aan het einde van de middag kunnen genodigden weer een bezoek brengen aan de informatiemarkt.

Koers Noord, op weg naar Pieken, is het nieuwe programma dat is ontstaan door samenvoeging van het Pieken in de Deltabeleid van het Ministerie van Economische Zaken en het Cohesiebeleid van de Europese Unie. Met Europese en Rijksmiddelen wil Noord-Nederland de resultaten van het afgelopen programma Kompas voor het Noorden, overtreffen.

Voor meer informatie over de kick off, kunt u contact opnemen met : SNN, communicatie, tel. 058-292 5447 / 06-13 93 3736 of 050-522 4900. www.snn.eu