Pijnacker-Nootdorp


datum 19 september 2007

Wijkbijeenkomst en wijkschouw Koningshof

Op maandag 8 oktober 2007 organiseert de gemeente voor de wijk Koningshof een wijkbijeenkomst van 20.00 tot 22.00 uur in de Ontmoetingskerk aan de Klapwijkseweg 91 in Pijnacker. Doel van de bijeenkomst is de wensen van bewoners op het gebied van wijkgericht werken in kaart brengen.

Tijdens de bijeenkomst worden de resultaten van het leefbaarheidsonderzoek, dat enkele maanden geleden werd gehouden, doorgenomen. In tweede deel van de bijeenkomst wil de gemeente bespreken wat bewoners vinden van een gemeentelijke wijkaanpak en wat zij van de gemeente verwachten.

Wethouder Van Adrichem, kernwethouder Pijnacker: "De gemeente is ook benieuwd welke bijdrage bewoners zelf willen leveren aan de leefbaarheid in hun wijk. Zijn er wel genoeg sociale activiteiten, willen ze een handje helpen met het onderhoud van het groen of willen zij alleen hun mening geven via een enquête of overleg? Wij zijn benieuwd welke ideeën er opborrelen en welke vorm van betrokkenheid de bewoners het meeste aanspreekt."

Wijkschouw
Aanvullend aan het leefbaarheidsonderzoek, vindt op donderdag 25 oktober van 19.00 tot 21.00 uur een wijkschouw in Koningshof plaats. Tijdens de wijkschouw wordt een rondje gelopen langs de knelpunten uit het onderzoek, waarna de aandachtspunten op het gebied van bijvoorbeeld veiligheid, speelplekken en zwerfvuil worden verwerkt in een actieplan. Wie mee wil lopen met de wijkschouw, kan zich tot 18 oktober met naam, adres en telefoonnummer aanmelden bij wijkmanager Kees Konings, tel. 015 - 362 65 53 of mail c.konings@pijnacker-nootdorp.nl.

Proef
Het organiseren van een wijkbijeenkomst om met bewoners van gedachten te wisselen over wijkgericht werken is nieuw. De gemeente houdt deze proef in drie wijken: in Nootdorp in de wijk De Venen en in Pijnacker in Koningshof en Pijnacker Centrum/Dorp. Daarnaast overlegt de gemeente met allerlei maatschappelijke organisaties. Na deze inventarisatieronde kunnen college en raad keuzes maken hoe het wijkgericht werken verder kan worden vormgegeven.


Noot voor de redactie;