Gemeente Lochem


Informatie bijeenkomst t.b.v. kinderen met een motorische achterstand

Op maandagavond 8 oktober van 19.00 - 20.00 uur zal er in de Zuiderenk (OBS de Toermalijn) een informatiebijeenkomst georganiseerd gaan worden.

Voor wie?
De bijeenkomst is bestemd voor leerkrachten en begeleiders van sportverenigingen die te maken hebben met kinderen met een bewegingsachterstand en hoe hier mee om gegaan kan worden. Hierbij kan gedacht worden aan kinderen die als laatste gekozen worden; in een tikspel als eerste getikt worden, onhandig zijn en bijvoorbeeld niet op de evenwichtsbalk kunnen balanceren en vaker buiten het veld staan dat erin.

Andra Weg, kinderfysiotherapeut zal een inleiding verzorgen over het signaleren van een bewegingsachterstand bij kinderen, achterliggende oorzaken benoemen en vooral adviezen geven hoe hier mee omgegaan kan worden. Tevens is het natuurlijk van belang, hoe lastig dit soms is, dat deze onderwerpen met de ouders bespreekbaar worden gemaakt.

Organisatie
De informatie bijeenkomst wordt georganiseerd door de Gemeente Lochem , Stichting de Garve en Andra Weg (kinderfysiotherapeut).

Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met Miranda Wassink, breedtesportcoördinator van de gemeente Lochem. Zij is telefonisch bereikbaar via: 06- 208 37728 en per mail: m.wassink@lochem.nl