Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuw seizoen 'Movies that Matter'

vanaf 8 oktober in het Louis Hartlooper Complex

'Movies that Matter' komt terug! Van oktober 2007 tot januari 2008 vindt dit filmprogramma voor de tweede maal plaats in het Louis Hartlooper Complex. Stichting Movies that Matter vindt haar oorsprong in het Amnesty International Filmfestival dat sinds 1995 een platform biedt voor films waarin mensenrechten centraal staan. Na afloop van de film volgt een verdiepingsprogramma in de vorm van een ontmoeting met de regisseur, een debat of gesprek met mensenrechtenactivisten of deskundigen.

Op maandag 8 oktober start het nieuwe seizoen met de oorlogsfilm 'The Mark of Cain'. De film vertelt het verhaal van Wayne en Mark, twee jonge vrienden die in 2004 dienen in het Britse leger in Irak. Wanneer hun populaire kapitein om het leven komt door een bom, keldert hun moraal. Tijdens een verhitte nachtelijke zoektocht naar verdachten worden er gevangenen toegetakeld. Eenmaal terug in Engeland zijn de jongens ontredderd. Als er op knullige wijze foto's van de mishandelingen boven water komen, moeten de vrienden terechtstaan voor de krijgsraad. De druk van de buitenwereld en zijn schuldgevoel worden Mark teveel, maar Wayne wil trouw blijven aan 'zijn leger'.

Andere films die in het kader van Movies that Matter vertoond worden, zijn 'Black Gold' (5 november), 'True North' (3 december) en 'Hijos de la guerra' (7 januari). Houd deze website in de gaten voor meer informatie.

'The Mark of Cain', maandag 8 oktober, 19.00 uur.
Entree: ¤ 7,50 / ¤ 6,50.
Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1, Utrecht. Reserveren: 030-2320450.
Na afloop een verdiepingsprogramma in samenwerking met de Amnesty Studentengroep Utrecht.

Bij voorbaat dank voor plaatsing!

Met vriendelijke groet,

Kim van der Meulen

Publiciteit
Louis Hartlooper Complex
Tolsteegbrug 1
3511 ZN Utrecht
T: 030 2320452
F: 030 2320451
www.hartlooper.nl