Energiecentrum start met Energie 10-daagse

21/09/2007 12:05



Alexander Viazemsky Pr



Bedrijven kunnen flink besparen op hun energiekosten

Energiecentrum start met Energie 10-daagse

Houten, 21 september - Het Energiecentrum te Houten start in oktober met een Energie 10-daagse. In de periode van maandag 8 t/m vrijdag 19 oktober worden centrumlocaties bezocht in heel Nederland. Het doel van de 10-daagse is om ondernemers binnen het mkb te attenderen op de vele mogelijkheden om energie te besparen.

Het Energiecentrum weet namelijk dat veel mkb-ondernemers onnodige hoge energiekosten hebben die op een vrij eenvoudige wijze kunnen worden teruggedrongen. Het promotieteam zal op elke bezochte locatie de ondernemers uitnodigen om de informatiebus te bezoeken. Naast algemene tips zal tijdens de Energie 10-daagse ook speciaal aandacht worden geschonken aan het verlichtingsplan in de winkel of zaak. In de informatiebus is veel informatie te vinden over de mogelijkheden van LED-verlichting. LED-verlichting biedt vele mogelijkheden op het gebied van het wisselen van kleur. De ondernemer kan dus makkelijk de sfeer in de winkel beïnvloeden en de producten afzonderlijk van elkaar optimaal uitlichten. De energiekosten van LED-verlichting zijn in vergelijking tot de traditionele vormen als halogeenverlichting beduidend lager.

De verwachting is dat veel van de huidige verlichtingsvormen op den duur vervangen zullen worden door LED-verlichting. Voor enkele verlichtingstypes, met name in sfeerverlichting, zijn nu al concurrerende LED-varianten beschikbaar. Tijdens het energiespreekuur in de informatiebus kan elke ondernemer zelf vaststellen wat zijn mogelijkheden zijn en wat voor een besparing dit jaarlijks oplevert.

De Energie 10-daagse is door vele sponsors mogelijk gemaakt. Het promotieteam rijdt bijvoorbeeld de komende periode in twee zeer zuinige Aygo's en de Prius Hybride. Beide modellen zijn geheel belangeloos beschikbaar gesteld door Toyota.

De Energie 10-daagse locaties
De informatiebus bezoekt in de maand oktober de volgende locaties:

Maandag 8 oktober:
Den Haag Het Plein

Dinsdag 9 oktober:
Groningen Grote Markt
Hoogeveen Beukemaplein

Woensdag 10 oktober:
Leeuwarden Waagplein
Emmeloord De Deel

Donderdag 11 oktober:
Almelo Koornmarkt
Apeldoorn Marktplein

Vrijdag 12 oktober:
Zaandam Burcht
Leiden Beestenmarkt

Zaterdag 13 oktober:
Hoorn Spoorstraat
Den Helder Julianaplein centrum

Dinsdag 16 oktober:
Wageningen Junusplein
Houten Spoorhaag

Woensdag 17 oktober:
Maassluis Boogertstraat
Middelburg Markt

Donderdag 18 oktober:
Etten-Leur Raadhuisplein
Waalwijk Raadhuisplein

Vrijdag 19 oktober:
Helmond Ameideplein
Venlo Mgr. Nolensplein


---

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.energie10daagse.nl