Gemeente Best

Sport voor de basisschooljeugd

Zoals u weet is sport en bewegen belangrijk, gezond en leuk om te doen. Dit geldt voor alle leeftijdsgroepen, maar zeker ook voor de jeugd. Daarom organiseert de commissie Schoolsport Best ook dit jaar weer de jaarlijkse schoolsport kennismakingscursussen. Samen met de verenigingen en de sportscholen is een pakket samengesteld waardoor de leerlingen gedurende zes weken kennis kunnen maken met diverse takken van sport. Het is de bedoeling dat de leerlingen van de basisschool op deze manier ervaren wat deze tak van sport in de praktijk betekent. Als leerlingen gedurende een aantal jaren kennis maken met meerdere takken van sport dan krijgen zij een brede basis van waaruit ze uiteindelijk hun favoriete sport(en) kunnen kiezen. Kennismakingspakket
De kennismakingslessen starten in de week van 8 oktober en duren tot en met 24 november. De kosten bedragen ¤ 3,50 per cursus per kind, contant te voldoen bij inschrijving. De inschrijfformulieren met een overzicht van alle cursussen worden op alle basisscholen uitgedeeld. Als u geen formulier hebt ontvangen dan kunt u op de eigen school naar de schoolsportformulieren vragen. Ook kunt het inschrijfformulier hieronder downloaden.

Inschrijven
Inschrijving kan alleen door inlevering van het volledig ingevulde formulier op maandagavond 1 oktober tussen 19.00 en 21.30 uur en op dinsdagochtend 2 oktober tussen 08.30 en 10.00 uur. Het inschrijven vind plaats in de Tapperij van sporthal Naestenbest, Prinses Beatrixlaan 27 in Best. Telefonische aanmeldingen zijn niet mogelijk. Inschrijven gebeurt op volgorde van aanmelden. Soms is een tak van sport door het beperkt aantal plaatsen snel vol. Het is daarom verstandig op het inschrijfformulier een 2e of 3e voorkeur aan te geven.

Wij wensen de kinderen veel plezier bij deze sportkennismaking, die mogelijk wordt dankzij de medewerking van de sportverenigingen, sportorganisaties en de vrijwilligers van de schoolsportcommissie.