Gemeente Dongen


Informatiebijeenkomst project WZSW

Maandag 8 oktober is er in de Pauluskerk een informatiebijeenkomst over het project Wonen, zorg en service in de wijk (WZSW). De bijeenkomst begint om 15.00 uur. Ingrid Oosterling, projectleidster, geeft uitleg over het project, twee deelnemers aan het project lichten hun eerste ervaringen toe en er wordt een film vertoond.

Wonen, zorg en service in de wijk biedt ouderen en mensen met een beperking ondersteuning op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij het boodschappen doen, het onderhouden van de tuin, technische klusjes, huishoudelijke taken of samen een kopje koffie drinken. Vrijwilligers of mensen die werkervaring willen opdoen, voeren de klussen uit. Een zogeheten dienstencheque staat garant voor een uur dienstverlening en kost 5 euro.

West 1
Voorlopig draait het project alleen in de wijk West 1. Vorige week overhandigde wethouder Piet Panis de eerste dienstencheque aan mevrouw Driessen in Dongen. Met de cheque wordt haar schuurtje opgeruimd. Petra Molengraaf, die graag werkervaring wil opdoen, gaat de klus uitvoeren.

Meer informatie
Wilt u meer weten over dit project? Dan kunt u terecht bij Ingrid Oosterling. Zij werkt op maandag en vrijdag de hele dag en op woensdag- en donderdagochtend. Ingrid is bereikbaar via telefoon 0162
- 38 65 56 en via e-mail dongen@wzsw.nl. U kunt ook op afspraak een bezoek brengen aan de Planetenstraat 25 en bij de receptie vragen naar WZSW of Ingrid Oosterling. Kijkt u ook eens op www.wzsw.nl en u kiest dan uit de genoemde gemeenten de gemeente Dongen.

Laatst gewijzigd: 27-9-2007