Gemeente Dordrecht


Inspraakbijeenkomsten welzijnswerk

Als u de baas zou zijn... | 26-9-2007

Onder het motto 'als u de baas zou zijn', nodigt de gemeente Dordtenaren uit voor drie inspraakbijeenkomsten over welk welzijnswerk nodig is in de wijk. De bijeenkomsten zijn op donderdag 27 september, maandag 8 oktober en woensdag 10 oktober.

Gaat het om activiteiten voor jongeren? Het stimuleren van contacten in de buurt? Of zijn er meer vrijwilligers nodig in de wijk? Bewoners weten het beste wat er nodig is in de straat en wijk. Daarom organiseert de gemeente drie bijeenkomsten. Aanmelden kan bij Woonactief, telefoon (078) 613 76 11 of mail: info@woonactief.nl.

Op een creatieve manier worden de aanwezigen uitgedaagd hun mening kenbaar te maken. Iedereen die zich bekommert om het wel en wee van de wijk en de (mede)bewoners is welkom. Ook wethouder Aaike Kamsteeg (Welzijn) is aanwezig. Het gemeentebestuur houdt rekening met de ideeën uit de wijken, in de opdracht aan welzijnsorganisaties. De bijeenkomsten vinden plaats op onderstaand tijdstip en plaats:
* Dubbeldam, Stadspolders en Sterrenburg
donderdag 27 september 19.30 uur
Het Parkhuis, Haaswijkweg Oost 69A, Dordrecht
* Centrum, Reeland en Staart
maandag 8 oktober 19.30 uur
Popcentrale, Lijnbaan 151 (Energiehuis), Dordrecht
* Crabbehof, Nieuw Krispijn, Oud Krispijn en Wielwijk woensdag 10 oktober 19.30 uur
Markthal de Snuffel, Troelstraweg 197, Dordrecht

Nieuwe koers

Om de burgers meer waar voor hun geld te bieden, gaat het beleid maatschappelijke ondersteuning op de schop. Alle inzet is erop gericht om mensen in staat te stellen mee te doen aan de samenleving. Nadruk ligt hierbij op kwetsbare groepen. De gemeente zorgt voor een samenhangend voorzieningennetwerk en verstrekt subsidies aan uitvoeringsorganisaties.