Gemeente Vlist


COMMUNICATIE & VOORLICHTING
Dorpsplein 8, 2821 AS Stolwijk
0182 ­ 348410 (telefoon) / 0182 ­ 341325 (fax)
www.gemvlist.nl (website) / m.vd.hoeven@gem-vlist.nl (e-mail)

Persbericht 27 september 2007

Aangifte doen in Haastrecht en Stolwijk weer mogelijk tijdens nieuwe spreekuren wijkagent

De tijden van de spreekuren van wijkagent Gerard Haverland in Haastrecht en Stolwijk veranderen vanaf maandag 8 oktober. Tijdens de nieuwe spreekuren is het ook weer mogelijk aangifte te doen.

In februari vroeg de gemeente inwoners via een enquête op welk tijdstip de wijkagent volgens hen het beste spreekuur zou kunnen houden. Opvallende uitkomst was dat ongeveer 90% van de mensen de voorkeur gaf aan het tijdstip van 16:00 tot 17:00 uur. In overleg met de politie werden daarom de volgende spreekuren afgesproken:

- elke maandag in het raadhuis in Haastrecht (Marktveld 20) van 16:00 tot 17:00 uur;
- elke woensdag in het gemeentekantoor in Stolwijk (Dorpsplein 8), ook van 16:00 tot 17:00 uur.

Aangifte doen
De nieuwe spreekuren bieden inwoners van Haastrecht en Stolwijk de mogelijkheid om persoonlijk aangifte te doen in de eigen woonplaats. Dit was in Stolwijk sinds het sluiten van de politiepost aan de Schoolstraat, enkele jaren geleden, niet meer mogelijk. In Haastrecht kon aangifte doen sinds een half jaar niet meer. Burgemeester Evenhuis is blij dat die situatie verandert: "Wij hebben ons altijd sterk gemaakt voor aangifte doen in zowel Haastrecht als Stolwijk. Deze wens is ook in het coalitieakkoord en het collegeprogramma opgenomen. Goed voor onze inwoners dat dit nu gelukt is."
Als mensen aangifte willen doen bij de wijkagent tijdens een van de spreekuren, kunnen zij het beste vooraf contact met hem opnemen. Gerard Haverland is telefonisch te bereiken via 0900-8844 en via e-mail: gerard.haverland@hollands-midden.politie.nl. Natuurlijk kunnen mensen ook terecht op het bureau van de politie Krimpenerwaard aan de G.J. van Heuven Goedhartweg 2 in Schoonhoven. Dit bureau is van maandag tot en met donderdag geopend van 09.00 ­ 17.00 uur en vrijdag van 09.00 ­ 21.00 uur. Ook via www.politie.nl en via de telefoon kan van bepaalde relatief eenvoudige delicten aangifte worden gedaan. Telefonische aangifte via 0900-8844 kan bij diefstal van fiets of bromfiets en bij diefstal uit een auto. Aangifte via internet biedt die mogelijkheid ook en kent een aantal uitbreidingen zoals vernieling, diefstal uit schuren, scholen, bedrijven, sportcomplexen, vernieling door graffiti en zakken- of tassenrollerij. Aan het doen van aangifte via internet is wel een aantal voorwaarden gesteld. Deze zijn te vinden op www.politie.nl.


------------------------------------------------------- einde bericht -------------------------------------------------------