RTL Group

Zoektocht naar getalenteerde topdesigners van eigen bodem in 'Project Catwalk' bij RTL 5

Renate Verbaan presentatrice en jurylid in Nederlandse versie

In navolging op het succes van de Amerikaanse tv-hit Project Catwalk, start op maandag 8 oktober bij RTL 5 de zoektocht naar een topdesigner van eigen bodem in de Nederlandse versie van het programma. Twaalf aanstormende modeontwerpers staan lijnrecht tegenover elkaar tijdens deze zenuwslopende afvalrace, waarbij uiteindelijk één van hen wordt uitgeroepen tot meest veelbelovende topdesigner. Met deze titel op zak is toegang tot de fashionworld verzekerd en wordt de unieke kans geboden om definitief naam te maken in het wereldje. Voormalig model en RTL 5-gezicht Renate Verbaan is als presentatrice en jurylid aan het programma verbonden. Renate: Project Catwalk is door de combinatie van creativiteit, passie, spanning en het hysterische uit de modewereld naar mijn mening één van de leukste tv-formats van dit moment. Ik heb ontzettend veel zin in het programma en verwacht dat het een keiharde onderlinge strijd gaat worden. Volgend jaar, tijdens de Amsterdam Fashion week, is er een nieuwe naam om in de gaten te houden; de winnaar van Project Catwalk.

De twaalf Nederlandse ontwerpers-in-wording, allen met een mode-achtergrond, variëren in leeftijd van 20 tot 45 jaar. Tijdens de tien weken durende afvalrace wonen ze met elkaar in een appartement in Amsterdam, werken ze ieder afzonderlijk maar wel gezamenlijk in een atelier en tonen ze hun splinternieuwe designs in de spotlights op de catwalk aan de jury. De 37-jarige modeontwerper Michiel Keuper fungeert in Project Catwalk als mentor van de kandidaten. Michiel maakte diverse collecties voor onder andere Orson + Bodil, Puma, Ghost Ltd. en G-Star en heeft collecties getoond in Rome, Parijs en Barcelona. Tevens is hij docent op de modeacademie Fashion Institute Arnhem. Wekelijks ziet hij één van zijn pupillen definitief het modeveld verlaten. Uiteindelijk tonen drie overgebleven ontwerpers in een zinderende finale hun eigen collectie en gaan voor die felbegeerde eerste plek die hem of haar een duw in de rug geeft om echt door te breken in het designerswereldje.

Ontwerper Daryl van Wouw, Elle-hoofdredacteur Cécile Narinx en een wekelijks wisselend jurylid maken met Renate de jury compleet. De dertigjarige Daryl van Wouw heeft in korte tijd een stevige carrière in modeland opgebouwd. Na de modevakschool afgerond te hebben, studeerde Daryl aan de Kunstacademie in Den Haag en de Hogeschool voor Beelden Kunsten in Arnhem. Hij liep stage bij Mart Visser en bij Donna Karen in New York. Met zijn afstudeercollectie werd Daryl genomineerd voor de Robijn Fashion Award. In 2005 haalde Daryl zijn Master aan Fashion Institute Arnhem en nog geen jaar later showde hij al zijn collectie aan de internationale pers tijdens de Fashion Week in New York. Daryl laat zich graag inspireren door muziek en zijn handelsmerk, de koptelefoon, is niet meer bij hem weg te denken. De stijl van Daryl is uniek, een combinatie van street, sport, muziek en couture.

Daryl heeft opdrachten voor onder andere Swatch en Converse gedaan en maakte een herencollectie voor SuitSupply. Tijdens de derde Amsterdam International Fashion Week showde Daryl zijn nieuwste collectie met duidelijke jaren 80 invloeden. Elle-hoofdredacteur Cécile Narinx is een gevestigde naam in de tijdschriftenwereld. Nadat ze vijf jaar als eindredacteur voor Elle heeft gewerkt, werd ze in 2004 hoofdredacteur van dit fashionmagazine, een functie die ze tot op de dag van vandaag vervult.

Niet alleen de ontwerpers maar ook de modellen strijden met elkaar in Project Catwalk. Ook voor hen staat veel op het spel. Tijdens elke aflevering verdwijnt naast een ontwerper tevens een model van het toneel. Het model dat uiteindelijk uitverkoren is om het ontwerp van de winnende designer tijdens de finale te showen, mag dit nog eens dunnetjes overdoen met een fotoreportage in Elle.

Uitzending: RTL 5, wekelijks, vanaf maandag 8 oktober 2007, tussen 21.30 en 22.30 uur.
Website: www.rtlprojectcatwalk.nl Website:www.rtlprojectcatwalk.nl
---

Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Susanne Kolfschoten, RTL Nederland Communicatie via tel. 035 - 6718878 of susanne.kolfschoten@rtl.nl.