Gemeente Duiven


Reiniging van het riool

---

Komende weken wordt in opdracht van de gemeente Duiven wordt door de firma Van der Velden uit Arnhem ongeveer 11 kilometer hoofdriool gereinigd. Het gaat om de vuilwater riolen in de wijken Roelofshoeve, Duiven Zuid oud, Droo Zuid/Welleveld (restant) en de vuil- en regenwater riolen in de wijk 't Hart. Alle werkzaamheden gebeuren via de inspectieputten in de openbare weg. De start van de werkzaamheden is in de week van 8 oktober en duurt naar verwachting enkele weken.

Het rioolreinigen, herkenbaar aan een grote gele tankauto, gebeurt onder hoge druk. Daardoor is het mogelijk dat onder bepaalde omstandigheden rioolwater in uw binnenhuisriolering wordt gestuwd. Dit kan een borrelend geluid geven in de woning. Om overlast te voorkomen wordt geadviseerd het deksel van toiletpotten te sluiten. Na het reinigen kan sprake zijn van stankoverlast in de woning. Dit wordt dan veroorzaakt door lege sifons. U kunt dan alle sifons weer vol laten lopen; daarna zal er geen stankoverlast meer optreden.

Voor vragen kunt U contact opnemen met de heer Marco Mulder van de firma Van der Velden telefonisch bereikbaar onder nummer: 06-51702333.