Staatssecretaris Huizinga brengt werkbezoek aan Hong Kong en Singapore

Staatssecretaris Huizinga (Verkeer en Waterstaat) brengt van maandag 8 tot en met vrijdag 12 oktober een werkbezoek aan Hong Kong en Singapore. Centraal tijdens dit bezoek staat de OV-chipkaart en het openbaar vervoer. In Singapore wordt tevens aandacht besteed aan de samenwerking op het gebied van havens en aan waterbeheer. Ook voert de staatsecretaris werkbesprekingen met minister Ibrahim van Milieu en Water en met minister Lim van Transport in Singapore.

Openbaar vervoer

Onder leiding van staatssecretaris Huizinga zullen bestuurders van openbaar vervoer-bedrijven en gedeputeerden/vertegenwoordigers van provincies en stadsregio's in Hong Kong en Singapore (beide dichtbevolkte en moderne metropolen) zich laten informeren over de werking van de OV-chipkaart in de praktijk en over het openbaar vervoer.

Waterbeheer

In de door de staatssecretaris onlangs gepresenteerde Watervisie worden vijf speerpunten van het kabinet op waterbeleid genoemd. Het betreft het op lange termijn klimaatbestendig blijven van Nederland; met water een sterkere economie maken; duurzaam leven met water; het delen van kennis wereldwijd en het vergroten van het waterbewustzijn. Nederland en Singapore werken al langer samen op het gebied van water. Enerzijds, is in Singapore veel kennis en ervaring aanwezig waarvan Nederland kan leren. Anderzijds is Nederlandse watersector, door haar specifieke kennis en kunde een interessante partner voor Singapore.

Omdat men weinig 'eigen' water heeft, heeft Singapore veel ervaring met het duurzaam beheer van de watervoorraad. Water wordt dus veelvuldig gezuiverd en hergebruikt. Nederland kan hiervan leren want duurzaam watergebruik staat ook bij ons hoog op de agenda.

Havensamenwerking

Tijdens het werkbezoek zal een Memorandum of Understanding op gebied van havensamenwerking tussen Singapore en Nederland worden getekend.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed