Gemeente Rotterdam

Op maandag 8 oktober ondertekenen 14 publieke en private partijen uit Rotterdam een overeenkomst tot samenwerking voor een nieuw loket voor ondernemers in Rotterdam Zuid. Dit Ondernemershuis Zuid is een informatie- en adviespunt voor startende en gevestigde ondernemers uit de deelgemeenten Charlois, Feijenoord en IJsselmonde en heeft als doel het stimuleren van ondernemerschap in Rotterdam Zuid.

Het Ondernemershuis kenmerkt zich door een vraaggerichte aanpak: (startende) ondernemers worden actief bezocht, waarna wensen en knelpunten in kaart worden gebracht en met de partners vervuld en opgelost. Het Ondernemershuis Zuid krijgt ook een fysieke plek in de wijk om ondernemers te ontvangen en te adviseren. Momenteel wordt nog druk gezocht naar een geschikte locatie in een van drie deelgemeenten.

De participerende partijen in het Ondernemershuis Zuid zijn:

ABN AMRO Bank

Hogeschool INHOLLAND

Albeda College

Hogeschool Rotterdam

DAAD

ING Bank

Deelgemeente Charlois

Kamer van Koophandel

Deelgemeente Feijenoord

Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam

Deelgemeente IJsselmonde

Rabobank

Deloitte

Regionaal Bureau Zelfstandigen

Het Ondernemershuis Zuid is een project van het Pact op Zuid. De ondertekening van de overeenkomst maakt onderdeel uit van de Zuid Pakt Uit!-week (8 tot en met 13 oktober 2007). In deze week vieren de deelgemeenten Feijenoord, IJsselmonde en Charlois, de gemeente Rotterdam en de woningcorporaties Woonbron, De Nieuwe Unie, Com.wonen, Vestia en WBR samen met de bewoners van Zuid en de rest van Rotterdam de eerste verjaardag van het Pact op Zuid. De Zuid Pakt Uit!-week laat zien dat alle partners van het Pact op Zuid keihard werken aan de verbetering van Rotterdam Zuid. De week is gevuld met opleveringen, ondertekeningen, openingen en eerste palen. Ook de beleidsmakers en bewoners van Noord en Zuid worden niet vergeten in het feestprogramma. Voor meer informatie zie www.pactopzuid.info.

Bron: Eva van Beek, 26-09-2007