Provincie Friesland

PERSUITNODIGING

Nummer: 063 HZ
Datum: 4 oktober 2007

Toelichting op bezoek minister Rouvoet

Op maandag 8 oktober bezoekt minister Rouvoet van Jeugd & Gezin de provincie Fryslân. Tijdens zijn bezoek wordt de minister geïnformeerd over diverse ontwikkelingen die in Fryslân op het gebied van jeugd en welzijn spelen.

Minister Rouvoet bezoekt drie locaties in Fryslân. In Drachten laat hij zich informeren over het project Jong in Fryslân in relatie tot de ontwikkeling van de Centra voor Jeugd & Gezin. Ook wordt daar gesproken over de rol van Burea Jeugdzorg Fryslân. In Kollum wordt vervolgens over het onderwerp Jeugd & Alcohol gesproken, waar ook de initiatiefneemsters van Vroeg op Stap aanwezig zijn. In dit programmaonderdeel wordt tevens een bezoek gebracht aan een jongeren- of jeugdkeet. Tenslotte praat de minister in Leeuwarden over het fenomeen Voortijdig Schoolverlaten en over de opvang en behandeling van jongeren.

De gesprekken vinden in besloten sfeer plaats. Om 17.00 uur geven minister Rouvoet en gedeputeerde Schokker een toelichting aan de pers en is er gelegenheid voor de pers voor het stellen van vragen. Wij nodigen u graag uit bij dit persgesprek aanwezig te zijn.

Wat: persgesprek minister Rouvoet en gedeputeerde Schokker Waar: Centrum Vakopleiding, Anne Wadmanwei 6 te Leeuwarden Tijd: 17.00 - 17.30 uur


---- --