Gemeente Stein


Jongerenadviesraad geinstalleerd
08-10-2007

Installatie
Voordat ze konden worden geïnstalleerd moesten de jongeren in één zin uitspreken waarom ze lid zijn geworden van de jongerenadviesraad. Vervolgens ontvingen ze uit handen van wethouder Luc Feij een schrijfmap met toebehoren en konden ze aan de slag.

Voorzitter
Tijdens de vergadering werd Frans Janssen voorgedragen als onafhankelijk voorzitter. Er werden lovende woorden gesproken over het College en de werkgroep uit de Raad, die de voorbereidende werkzaamheden hebben verricht.

Eerste besluiten
Tijdens de eerste vergadering hebben de jongeren gelijk twee besluiten genomen. Ze adviseerde het college ook in de kernen Elsloo en Stein (Centrum en Kerensheide) het onderzoek dat in de zomer in de kernen Meers en Berg a/d Maas onder de jongeren heeft plaatsgevonden, uit te voeren.
Een tweede besluit was het opzetten van een jongerensite waar vier leden over gaan meedenken.

Leden
Naast de voorzitter, Frans Janssen, bestaat de jongerenadviesraad uit de leden Vera Crompvoets, Anoek Erdkamp, Tim van Erp, Nancy Evers, Luuk Hermans, Lynn Janssen, Rob van Kan, Eva van Mulken, Robin Smeets, Myrle Vaessen en Anne Vranken. Gemist wordt nog een 12e lid namens de PvdA, die volgende keer zeker zijn/haar opwachting zal gaan maken.

De politieke partijen hebben coaches naar voren geschoven. Zij gaan met de jongeren het politieke spel oefenen.
Voorafgaand aan de volgende vergadering (op 17 december a.s.) krijgen de jongeren eerst een twee uur durende cursus vergadertechnieken.

jongerenadviesraad.pdf