Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 7 oktober

* AANHOUDINGEN NA GEBRUIK TRAANGAS
HOOGVLIET - Politieagenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen uit Polen aangehouden. Zij worden verdacht van het gebruik van traangas na een onenigheid op de Middenbaan Noord. Rond drie uur spraken omstanders surveillerende agenten aan op het gedrag van twee. Zij zouden na een onenigheid traangas hebben gespoten. Eén persoon kreeg dit in zijn gezicht en werd door politiepersoneel behandeld. De twee verdachten werden ter plaatse gearresteerd. Na fouillering bleken zij naast het traangas ook nog een mes, een boksbeugel en een flesje peperspray bij zich te dragen. De mannen van 22 en 24 zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De recherche stelt een nader onderzoek in.


* AANHOUDING NA BEDREIGING GEZIN
ROTTERDAM OOST - Politieagenten hebben zaterdagavond een 46-jarige man aangehouden. Na een melding van een meisje dat zij en haar moeder gevangen werden gehouden door haar vader in een pand gingen de agenten ter plaatse. Hier aangekomen bleek al snel dat de 45-jarige moeder gedurende een aantal weken vrijwillig in een pand aan de Chris Bennekerslaan verbleef maar zaterdagavond wilde vertrekken. Hierop bedreigde de 46-jarige Rotterdammer haar. Ook hun 17-jarige dochter, die op bezoek was, mocht niet vertrekken. Agenten zijn het pand binnengegaan en hebben de bewoner aangehouden. De politie doet nader onderzoek naar de zaak.


* AANHOUDINGEN NA VERNIELEN VOOR HET POLITIEBUREAU

SPIJKENISSE - Politieagenten van district de Eilanden hebben in de nacht van zaterdag op zondag twee vernielers aangehouden. De jongens vernielden verkeerslichten op de kruising van de Hekelingseweg en de Ruwaard van Puttenweg. Dit is voor politiebureau Spijkenisse. Agenten zagen de jongens en hielden ze aan op de Nootstraat. De twee, afkomstig uit Spijkenisse, zijn aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De politie onderzoekt of het tweetal van 17 en 18 jaar oud schuldig is aan meerdere vernielingen in de buurt.


* POLITIE HOUDT MAN AAN NA VERNIELING
OVERSCHIE - Politiepersoneel van het district West heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige Rotterdammer aangehouden.
Na een melding van een getuige gingen politiemensen rond twee uur 's nachts naar de geluidswal bij de A13. Daar werd de verdachte aangetroffen en gearresteerd.


* MAN GEWOND NA OVERVAL WONING
ROTTERDAM - De recherche van het district West stelt een nader onderzoek in naar een overval op een woning aan de Franselaan. Rond het middaguur drong een aantal mannen de woning in. De 34-jarige bewoner werd geslagen waarna de daders met onder meer sieraden er vandoor gingen. Het slachtoffer is voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis. De politie heeft inmiddels een buurtonderzoek gehouden en zet het onderzoek naar deze overval voort.


* MAN BEROOFD
VLAARDINGEN - Een 24-jarige man uit Vlaardingen deed zaterdag aangifte van beroving op het Gouverneurspad. Het slachtoffer werd eerder die nacht rond twee uur door een aantal mannen bedreigd met een vuurwapen. Onder bedreiging werd de man beroofd van onder meer een mobiele telefoon en geld. De recherche van het district Waterweg-Noord stelt een nader onderzoek in.


* RIJBEWIJS KWIJT NA RIJDEN ONDER INVLOED

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Politieagenten van district Oost hebben het rijbewijs van een 19-jarige inwoner van Krimpen aan den IJssel ingenomen. De automobilist trok de aandacht van de agenten toen hij direct vanuit een café aan de Brink in zijn auto stapte en wegreed. Op het moment dat hij de agenten zag parkeerde hij zijn auto's enkele meters verderop. De jonge bestuurder wilde geen blaastest afleggen dus hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier moest hij alsnog een blaastest doen. Hieruit bleek dat hij teveel gedronken had. Hij blies 495 ug/l waar 220 ug/l toegestaan is. Aangezien het om een beginnend bestuurder ging is zijn rijbewijs ingenomen. De officier van justitie bepaalt de hoogte van zijn straf.


* POLITIE BETRAPT INBREKER IN SNOEPWINKEL

SPIJKENISSE - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster heeft zondag in de vroege ochtenduren een 32-jarige man gearresteerd tijdens een inbraak in een snoepwinkel aan de Stadhuispassage. Rond vier uur kreeg de politie de inbraakmelding en ging direct ter plaatse. Vlakbij de winkel werd de 32-jarige man zonder vaste verblijfplaats gearresteerd. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.


* JONGE SCOOTERBESTUURDER GEWOND NA AANRIJDING

VIERPOLDERS - Een zestienjarige scooterbestuurder is zaterdagochtend gewond geraakt na een botsing met een auto. Bij de kruising Hossenbosdijk, Krammer kwamen de twee voertuigen door nog onbekende oorzaak met elkaar in aanraking. Hierbij kwam de jongen uit Brielle ongelukkig terecht. Hij is door ambulancepersoneel overgebracht naar het Ruwaard van Putten ziekenhuis. Hij bleek een gebroken knieschijf te hebben opgelopen. De automobiliste, een 52-jarige inwoonster van Vierpolders, bleef ongedeerd. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.


* POLITIE HOUDT JONGENS AAN NA VERNIELING VUURWERK

RIDDERKERK - Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster hebben zaterdag vier jongens gearresteerd voor vernieling. Rond middernacht kreeg de politie meerdere meldingen dat in onder andere de Berend Sweerstraat en het Dillenburgplein vuurwerk werd afgestoken. De politie stelde een onderzoek in en sprak getuigen. In een woning aan de Dopperstraat werden een 15-jarige jongen uit Hendrik Ido Ambacht, een 16-jarige Ridderkerker en twee 17-jarige plaatsgenoten gearresteerd. Zij bleken, naast het afsteken van vuurwerk, ook een brievenbus op de Bizetstraat te hebben vernield. Een van de verdachten, een 17-jarige jongen, is ingesloten. Tegen de andere drie jongens wordt proces-verbaal opgemaakt.


* OVERVAL TEXTIELZAAK; POLITIE ZOEKT GETUIGEN

ROTTERDAM - De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een onderzoek in naar de verdachten van een gewapende overval op een winkel in de Keizerswaard. Niemand raakte gewond. Twee nog onbekende mannen kwamen rond half negen via de achterzijde van de winkel aan de Groeninx van Zoelenlaan in en bedreigden een medewerkster met een vuurwapen. De overvallers eisten geld en gingen met een nog onbekend geldbedrag er vandoor. De politie wil graag in contact komen met getuigen. Met name twee mogelijk getuigen worden verzocht zich te melden. Het gaat om een persoon in een grijze bestelauto die tussen kwart over acht en half negen heeft gepind bij een pinautomaat van de INGbank en om een fietser, gekleed in een grijs joggingspak, die rond de overval stilstond nabij het parkeerdek. Zij maar uiteraard ook elke andere getuige of mensen die anderszins over informatie beschikken, worden verzocht contact op te nemen met de recherche Feijenoord-Ridderster via telefoonnummer 0900-8844. Dit kan ook anoniem via 0800-7000.


* ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een alcoholcontrole gehouden op de Laan op Zuid en nabij de Erasmusbrug en de Willemsbrug. Tussen elf en zes uur zijn 23 bestuurders gearresteerd omdat zij met teveel drank op auto waren gaan rijden. De rijbewijzen van zes van hen werden ingevorderd. Hoogst gemeten waarde bedroeg 920 ug/l. Op de Vaanweg is het rijbewijs van een 30-jarige automobilist uit Oud Beijerland ingevorderd. Hij bleek tijdens een blaastest zaterdagavond ook teveel gedronken te hebben (765 ug/l) De man heeft, na het overleg met het OM, een boete van 850 euro gekregen.

Uitgave zaterdag 6 oktober

* RIJBEWIJS KWIJT NA SNELHEIDSOVERTREDING

RIDDERKERK - Politieagenten hebben vrijdagochtend het rijbewijs van een man ingenomen. De 29-jarige inwoner van Dordrecht viel op doordat hij in de ochtendspits met een hoge snelheid over de A16 van Zwijndrecht naar de Van Brienenoordbrug reed. Na correctie bleek hij 175 km/h te rijden waar 100 km/h toegestaan was. Hierop is zijn rijbewijs ingenomen. De officier van justitie bepaalt de hoogte van de straf.


* BEKEURD NA 'BEKLADDEN' IN BEELD
ROTTERDAM FEIJENOORD - Politieagenten hebben vrijdagavond een man bekeurd. De 21-jarige Rotterdammer bekladde rond elf uur een muur aan de Heer Arnoldstraat. Medewerkers van cameratoezicht hadden hem in beeld en namen contact op met de politie. Na kort onderzoek in de buurt kon de jonge man aangehouden worden op de Groene Hilledijk. Hier heeft hij een bekeuring van 75 euro gekregen voor het bekladden van de muur.


* BROMFIETSCONTROLE GEHOUDEN
ROTTERDAM - Bromfietsen die zich niet aan de verkeersregels houden veroorzaken veel onveilige situaties op de weg. Om de verkeersveiligheid te verhogen hebben politieagenten van district Feijenoord-Ridderster vrijdag tussen 14:00 en 21:30 bromfietscontroles gehouden op verschillende locaties in de Beverwaard en Ridderkerk. In totaal werden er 39 bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor het rijden zonder helm, het rijden zonder rijbewijs, te hard rijden, overschrijding van het geluid en het rijden zonder rijbewijs. Ook is er één brommer in beslag genomen.


* PAPOSACTIE IN ROTTERDAM CENTRUM
ROTTERDAM - Politieagenten hebben vrijdagmiddag een grote PAPOS actie gehouden. Tijdens de actie worden achterstallige boetes geïnd en mensen die nog een gevangenisstraf uit moeten zitten aangehouden.
Bij deze actie in het Centrum van Rotterdam is er in totaal 1470 euro opgehaald. Er zijn vijf mensen aangehouden die samen nog 80 dagen gevangenisstraf uit moesten zitten. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


* AANHOUDING AUTOMOBILIST ONDER INVLOED
HELLEVOETSSLUIS - Politieagenten van district de Eilanden hebben vrijdagavond een automobilist aangehouden. De man reed rond half twaalf over de Amnesty Internationallaan. Hier werd hij staande gehouden voor een alcoholcontrole. Uit de blaastest bleek dat de 43-jarige Engelsman teveel gedronken had. Hij blies 1,4 ugl waar 0,5 ugl toegestaan is. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Omdat hij niet de Nederlandse nationaliteit droeg, moest hij direct een boete van 650 euro betalen. Verder kreeg hij een rijontzegging.


* AANHOUDING NA BELEDIGING AGENTEN
MIDDELHARNIS - Politieagenten van district de Eilanden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een jongen aangehouden. Surveillerende agenten bekeurden rond twee uur een groep jongeren die overlast veroorzaakten in de dorpskern van Middelharnis. Eén van hen was het hier niet mee eens. Nadat de surveillerende agenten hem later passeerden op de Vinderling maakte hij dit nogmaals kenbaar door hen uit te schelden. Om zijn woorden kracht bij te zetten, maakte hij gebruik van vervelende ziektes. De agenten hebben de 20-jarige inwoner van Middelharnis aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


* ONDERZOEK NAAR BRANDEN
VLAARDINGEN - De recherche van het district Waterweg - Noord stelt een onderzoek in naar een aantal branden in de nacht van vrijdag op zaterdag. Op de Frank van Borselenstraat ontstond, even voor twee uur, brand in een caravan, waarbij tevens twee auto's schade op liepen. In de Musschenbroekstraat vloog, rond half vier, een voertuig in brand. Ook aan de Wenenweg is er brand onstaan bij een camper die daar geparkeerd stond. Dit gebeurde omstreeks tien over vier.
MAASSLUIS - Op een bedrijfsterrein aan de Mozartlaan was, omstreeks twee uur, brand ontstaan bij een auto. Rond drie uur was dat het geval bij een camper in de Lijsterlaan. In alle gevallen bluste de brandweer het vuur, de schade is aanzienlijk. De recherche stelt een onderzoek naar de branden, waarbij ernstig rekening wordt gehouden met brandstichting en mogelijke samenhang.


* VERKEERSONGEVAL
SCHIEDAM - In de nacht van vrijdag op zaterdag vond er een verkeersongeval plaats in de Sint Pietersteeg. Een 24-jarige Schiedammer reed, om even voor half één via de Oude Sluis en de Schie naar de Achter de Teerstoof. Vervolgens wilde hij via de Sint Pietersteeg de Dam op. De Sint Pietersteeg is echter te smal voor auto's, waardoor hij tegen een muur botste. Een 27-jarige inzittende raakte gewond aan zijn gezicht en is naar het Vlietlandziekenhuis gebracht. De bestuurder heeft een blaastest afgelegd, hij had teveel gedronken en zijn rijbewijs is dan ook ingevorderd. Omdat de auto veel olie had gelekt werd Ecoloss ingeschakeld voor het opruimen.


* MOEDER VERDACHT VAN BETROKKENHEID BIJ OVERLIJDEN BABY

ROTTERDAM - Een 21-jarige vrouw uit Rotterdam is vrijdag aangehouden door de recherche van het district Oost. Zij wordt verdacht betrokken te zijn bij de dood van één van haar baby's van enkele dagen oud. Het kindje is vermoedelijk overleden in een woning aan de Kopenhagenstraat.
Vrijdagmiddag, rond kwart voor drie, werd de politie geinformeerd dat een bewoonster van een woning aan de Kopenhagenstraat twee baby's voor haar deur had gevonden van enkele dagen oud. Zij had zich over de kinderen ontfermd en mee naar binnen genomen. Daar bleek dat één van de twee meisjes was overleden en de ander dringend verzorging nodig had. Dit kindje werd opgenomen in een ziekenhuis.
De 21-jarige 'vindster' werd voor verhoor overgebracht naar een politiebureau om het verhaal van de 'vondelingen' precies en helder te krijgen. Dit verhoor en inmiddels beschikbare feiten en omstandigheden waren aanleiding om haar aan te houden. Tijdens de in verzekeringsstelling vertelde ze aan de rechercheurs dat zij de moeder van de twee meisjes was. Ze wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van één van haar kinderen. Het meisje dat in het ziekenhuis ligt gaat goed vooruit, haar toestand is stabiel.
De recherche van het district Oost gaat verder met het onderzoek om alles rondom deze ernstige en dramatische zaak duidelijk en helder te krijgen. Na het weekeinde zal ze worden voorgeleid aan de Rechter Commissaris.


* GRAFFITISPUITERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politieagenten van de KLPD hebben zaterdagochtend twee jongens aangehouden. Rond half vijf zagen zij het tweetal graffiti spuiten op een geluidswal bij de afrit A20 Crooswijk. De Rotterdammers van 17 en 18 jaar oud zijn aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De politie stelt verder onderzoek in.


* AUTODIEF AANGEHOUDEN
ROTTERDAM WEST - Politieagenten hebben vrijdagavond een autodief aangehouden. Na een melding dat iemand probeerde een auto op de Nicolaas Beetsstraat open te breken gingen de agenten ter plaatse. Hier troffen ze de jongen aan. Na aanhouding vroegen ze hem om zijn identiteitsbewijs. Het bleek te gaan om een 17-jarige Rotterdammer.
Op het moment dat hij naar de politieauto gebracht werd vluchtte hij. Aangezien zijn identiteitsbewijs nog in het bezit van de agenten was, kon hij kort daarna thuis aangehouden worden. De jongen is overgebracht naar het politiebureau. Er wordt nader onderzoek ingesteld.


* AUTOMOBILISTE ONDER INVLOED AANGEHOUDEN

ROTTERDAM WEST - Politieagenten hebben vrijdagavond rond half tien een automobiliste aangehouden. De vrouw viel op doordat ze op de Beukelsweg een rood licht negeerde. Na aanhouding bleek de 38-jarige Rotterdamse teveel gedronken te hebben. Tijdens de blaastest blies ze 1,1 ugl. Hierop is ze overgebracht naar het politiebureau.
De Rotterdamse heeft een boete gekregen voor het negeren van het rode licht. De officier van justitie bepaalt de hoogte van de straf voor het alcoholgebruik.


* AANHOUDING NA 'BEMOEIENIS'
Politieagenten van district West hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een man aangehouden. De 26-jarige Rotterdammer gedroeg zich agressief naar agenten die kort hiervoor een 23-jarige plaatsgenoot aanhielden voor openbare dronkenschap. In eerste instantie uitte hij zich alleen verbaal maar later moesten ook fietsen van de agenten het ontgelden. Op het moment dat hem duidelijk werd dat hij aangehouden zou worden vluchtte hij. Na een korte achtervolging is hij aangehouden op de Nieuwe Binnenweg. De man is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.