Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Man aangehouden vanwege mishandeling

Gendringen, 08-10-2007 o De politie heeft vrijdagochtend 5 oktober een 27-jarige man uit Ulft aangehouden vanwege het mishandelen van een 12-jarige jongen uit Gendringen eerder die ochtend. De mishandeling vond omstreeks 07.30 uur plaats op de Bloemersweide. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Omstreeks 07.30 uur fietste de 12-jarige jongen met twee klasgenoten over de Bloemersweide. Uit tegenovergestelde richting kwam de 27-jarige Ulftenaar met zijn auto Tijdens het passeren van het groepje fietsers moest hij kennelijk uitwijken en raakte hierdoor geïrriteerd. Hij zette daarom zijn auto in de achteruit en reed met geopend portier terug naar de jongens. Vervolgens stapte hij uit en schopte de 12-jarige jongen waardoor deze met zijn fiets ten val kwam. Daarna stapte hij weer in zijn auto en reed met grote snelheid weg.

De jongen onthield het kenteken van de auto, waardoor de politie de man later die ochtend thuis kon aanhouden. De man bekende de mishandeling en is meegenomen naar het bureau voor verhoor. De jongen had last van zijn heup en heeft zich onder doktersbehandeling moeten laten stellen.