Zwarte Zakenvrouw 2007
&
Zwarte Vrouwelijke Manager 2007 gekozen

Op 6 oktober jl. is tijdens het verkiezing's gala diner van de Businessclub Zwarte Zaken Vrouwen Nederland ( ZZVN ), die werd gehouden in het World Trade Center in Rotterdam, in het bijzijn van vele prominenten en 600 genodigden uit Nederland en Europa, is Sherita Narain, Directeur eigenaar van Thermen Holiday te Schiedam, uitgeroepen tot Zwarte Zakenvrouw Nederland 2007. Marilyn Haimé , Directeur Inburgering en Integratie bij het Ministerie van VROM, werd uitgeroepen tot de Zwarte Vrouwelijke Manager 2007. De prijsuitreiking voor de Zwarte Vrouwelijke Manager Nederland 2007 werd gedaan door de voorzitter van het Ambassadeursnetwerk 2007 en ex-minister van VROM, Sybilla Dekker. De prijs voor de Zwarte Zakenvrouw Nederland 2007 werd uitgereikt door de Staatssecretaris van Justitie N. Albayrak.

Het juryrapport welke werd opgesteld onder leiding van Loek Hermans, voorzitter MKB Nederland, luidt als volgt:

Zwarte Zakenvrouw Nederland 2007 Sherita Narain
Directeur en mede-eigenaar van Thermen Holiday te Schiedam

Sherita Narain, 35 en woonachtig in Zwijndrecht, is opgeleid als juriste en bedrijfskundige. Ze besloot echter om te gaan voor datgene waar zij haar energie in kwijt kon, namelijk het vestigen van Thermen Holiday. Dit is een van de grootste sauna & beautycentra in Nederland. Zij is daar algemeen directeur en mede-eigenaar. Haar ambitie blijft echter niet beperkt tot Thermen Holiday, want samen met haar broer staat in Hoofddorp de bouw van het grootste van Europa in de planning. Sherita wordt gekenmerkt door haar energie, creativiteit en zakelijkheid. Gestart in 2003 is haar bedrijf een begrip geworden in Nederland met meer dan 500 bezoekers per dag en meer dan 100 medewerkers. Haar motto is: volg je hart en durf je droom waar te maken, want dan alleen kun je uitblinken. Zij zet zich in om anderen, maar met name ook vrouwen te inspireren om hun droom na te jagen. In haar stijl van leidinggeven is ze vooral coach, maar schroomt niet om noodzakelijke maatregelen te nemen als de bedrijfsvoering daarom vraagt. Ze besteedt veel aandacht aan opleiding en training van personeel en stelt zich persoonlijk op de hoogte van het wel en wee van haar Diversiteit in aanbod, klantvriendelijkheid, hygiëne, en kwaliteit naast hoogwaardige aandacht voor de inwendige mens, kenmerken haar aanpak. Bij haar is met recht de klant koning.

De Voorzitter van ZZVN, Maritza Russel (midden),
Sherita Narain, Zwarte Zakenvrouw Nederland 2007 (links) en Marilyn Haimé, Zwarte Vrouwelijke Manager Nederland 2007 (rechts)

Zwarte Vrouwelijke Manager 2007 Mw. Mr. Marilyn Haimé Directeur Inburgering en Integratie Ministerie van VROM

Mw. Mr. Marilyn Haimé , 53 uit Zoetermeer, werd al snel na de afronding van haar rechtenstudie coördinator van een van de eerste slachtofferhulpprojecten in Rotterdam. Eigenlijk is het geven van leiding, organiseren van werkzaamheden nooit helemaal afwezig geweest in het vervolg van haar carrière. Ze is als wetgevingsjurist en plv directeur op het Ministerie van Binnenlandse Zaken betrokken geweest bij vele uiteenlopende wetgevingstrajecten die Nederland heeft gekend. Vanaf 1996 heeft zij vrijwel alleen leidinggevende posities vervuld bij de Rijksoverheid, resulterend in haar huidige functie van Directeur Inburgering en Integratie bij het Ministerie van VROM. Zij is de stille kracht achter de minister, en heeft deze beleidsterreinen door alle woelige wateren heen weten te leiden. Een belangrijk kenmerk van haar is dan ook don't panic. Marilyn Haimé staat bekend als een hardwerkende, loyale en integere manager die oog heeft voor haar medewerkers, maar kwaliteit en resultaat hoog in het vaandel heeft staan. Zij is een rasoptimist die flexibiliteit en veerkracht paart aan integriteit en transparantie. Het team van ca 95 medewerkers is dan ook vol lof over haar. Naast haar drukke baan ziet ze ook kans om diverse besturen en toezichthouderfuncties te vervullen.