Persberichten stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht, 08-10-2007

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Op de St. Jacobsstraat heeft de politie zondagmiddag een vrouw aangehouden omdat zij een winkeldiefstal had gepleegd.

Door de beveiliging werd rond sluitingstijd gezien dat een vrouw zich verdacht gedroeg. Op een gegeven moment wilde de vrouw de winkel verlaten. De beveiliging greep in en hield de vrouw staande. In een tas die de 43-jarige vrouw uit Zeist bij zich had, zaten diverse goederen die van diefstal afkomstig waren. De vrouw werd aan de politie overgedragen en voor verhoor ingesloten op het bureau. Hier bleek dat zij voor ruim 1200,- aan goederen gestolen had.

Vechtpartij op straat

UTRECHT In de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 oktober heeft de politie een groep vechtende mensen op de Oudegracht uit elkaar moeten halen.

Rond 04.15 uur kreeg de politie een melding, dat er gevochten werd op de Oudegracht. Ter plaatse zagen agenten een groep van ongeveer 20 personen met elkaar vechten. De groep werd snel groter waardoor de agenten assistentie moesten inroepen. Omdat steeds meer personen zich met de vechtpartij ging bemoeien, was de politie genoodzaakt honden in te zetten en meerdere charges uit te voeren. Het lukte de agenten om de groep die inmiddels al uit ruim 200 personen bestond uit elkaar te drijven en na enige tijd keerde de rust terug.

De politie heeft een onderzoekt ingesteld naar de aanleiding van de vechtpartij. Een persoon een 29-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats werd aangehouden.

Bestuurders onder invloed

DE MEERN Zondagmiddag heeft de politie een man op de Meerndijk aangehouden omdat hij onder in vloed achter het stuur zat.

Tijdens de surveillance zagen agenten een auto over de Meerndijk rijden. Via de meldkamer werd het kenteken opgevraagd en bleek dat de bestuurder gesignaleerd stond. De 22-jarige man uit Bunschoten Spakenburg werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Omdat de man sterk naar alcohol rook werd hem een ademanalyse afgenomen. Hieruit bleek dat hij 260 ug/l in zijn lichaam had. De man werd voor verder verhoor ingesloten op het bureau.

UTRECHT Op het Zandpad heeft de politie een man aangehouden omdat hij dronken in zijn auto reed. Zondagmorgen kreeg een 38-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats op het Zandpad een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 535 ug/l uit. Hij werd met een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur naar huis gestuurd.

Beroofd van telefoon

URTECHT Zaterdagmiddag werd een meisje ter hoogte van het Griftpark beroofd van haar mobiele telefoon.

Omstreeks 12.30 uur liep een 12-jarig meisje met haar telefoon in haar hand ter hoogte van het Griftpark. Op het moment dat het meisje een groep meisjes passeerde, werd haar mobiele telefoon uit haar handen getrokken en liepen de meisjes gewoon weg. De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan naar de politie, tel.: 0900 88 44.

Laatst gewijzigd 08-10-2007 10:00 | © Politie Utrecht