Datum: 8 oktober 2007

Noordwijk Inbraak in woning Zaterdag 6 oktober is tussen 04.00 en 08.00 uur ingebroken in een woning aan de Hoogwakersbosstraat. Men kwam de woning binnen via de tuindeuren. Uit de woning werd vervolgens geld weggenomen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Lisse Inbraak in school Maandagochtend 8 oktober is ingebroken in een school aan de Van Ostadestraat. Men heeft enkele ruiten ingeslagen om binnen te komen. Uit enkele lokalen werden er computers weggenomen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Lisse Scooterrijders botsen Een 18 jarige scooterrijder uit Noordwijkerhout en een 21 jarige scooterrijdster uit Lisse zijn zaterdag om 18.00 uur met elkaar in botsing gekomen op de Leidsevaart. De aanrijding gebeurde in een bocht ter hoogte van de Delfweg. De twee reden in tegenovergestelde richting van elkaar. Beiden kwamen ten val. De Noordwijkerhouter werd met een gebroken been overgebracht naar het Spaarne Ziekenhuis.

Leiden Aanrijding bromfiets met personenauto De politie heeft op zaterdag 6 oktober, rond 11.20 uur, hulp geboden bij een aanrijding op de kruising van de Morsstraat met de Kruisstraat. Een 53 jarige man uit Leiden reed over de Morsstraat en passeerde de kruising Kruisstraat. Hij verleende geen voorrang aan het verkeer van rechts waardoor hij tegen een auto aanbotste. De automobilist, een 26 jarige man uit Delft kon een aanrijding niet voorkomen. De bromfietser raakte gewond en is naar het LUMC overgebracht. De auto en de bromfiets raakten beschadigd.

Leiden Doorrijden na aanrijding, politie zoekt getuigen Op zaterdag 6 oktober, rond 19.30 uur, reed een 16 jarige jongen uit Leiderdorp op zijn bromfiets over de kruising van de Hogewoerd/ Kraaierstraat toen een scooter van rechts tegen hem aanreed. De bromfietser kwam ten val en raakte gewond aan zijn heup. Zijn bromfiets was ook beschadigd. De scooterbestuurder reed vervolgens zonder zijn identiteit kenbaar te maken weg. De politie vraagt de scooterbestuurder zich te melden, als ook getuigen die de aanrijding hebben gezien.

Leiden Drie aanhoudingen wegens geweld De politie heeft op zondag 7 oktober, rond 01.00 uur, drie mannen aangehouden wegens openlijk geweld. De drie mannen van 22, 32 en 33 jaar uit Leiden zouden twee portiers geslagen en geschopt hebben omdat ze een uitgaansgelegenheid uit waren gezet. De mannen waren uit het café gezet omdat zij binnen andere mensen hadden lastig gevallen. De mannen waren het er niet mee eens en gebruikten geweld. De politie heeft drie mannen aan kunnen houden en heeft twee aangiftes opgenomen.

Leiden Aanhouding wegens mishandeling De politie heeft op zondag 7 oktober, rond 15.40 uur, een 36 jarige Leidenaar aangehouden wegens het mishandelen van een 54 jarige man uit Vlaardingen. De man uit Vlaardingen stond bij de voetgangersoversteekplaats op de Nieuwe Rijn te wachten op het groene verkeerslicht. Een onbekende man en vrouw staken echter over omdat het licht waarschijnlijk niet werkte. Een auto die aankwam rijden moest voor hen in de remmen. De bestuurder van de auto reageerde hierop agressief en stapte uit zijn auto. Hij viel de twee mensen aan. Omdat de man uit Vlaardingen een camera bij zich had besloot hij een foto te maken van de situatie. De automobilist zag dit en richtte vervolgens zijn woede om hem. Hij sloeg de man. Met meerdere omstanders werd uiteindelijk de agressieve man onder bedwang gehouden totdat de politie arriveerde. Agenten hebben de man meegenomen naar het politiebureau en ingesloten. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Leiden Aanrijding op de Voorschoterweg Een 63 jarige fietser uit Leidschendam is op zondag 7 oktober, rond 17.40 uur, gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto. De automobilist, een 21 jarige Leidenaar, reed over de Voorschoterweg, komende uit de richting van de voetbalvelden. Op het kruispunt met de Churchilllaan sloeg hij rechtsaf. Hij liet hierbij de fietser die op dezelfde weg reed in tegenovergestelde richting niet voor gaan. De fietser kwam ten val en raakte gewond aan zijn hoofd. De man is per ambulance naar het LUMC gebracht.

Voorschoten Inbraak in woning Bewoners van een woning aan de Leidseweg in Voorschoten werden op maandag 8 oktober, omstreeks 04.40 uur, wakker van geluid. De bewoners gingen beneden kijken zagen een schim. Daarop hebben de bewoners kabaal gemaakt om de inbreker(s) af te schrikken. Dit lukte. De laptop die gepoogd was weg te nemen werd in de tuin aangetroffen. De bewoners belden vervolgens de politie en hebben aangifte gedaan. Het is nog niet bekend of er nog andere spullen uit de woning gestolen zijn. De politie zet het onderzoek voort.

Leiden Diefstal door babbeltruc Op zaterdag 6 oktober, rond 21.00 uur, belden een onbekende man en vrouw aan bij een woning aan de Bartokstraat. Zij vroegen het oudere echtpaar wat daar woonden of zij de maten van de keuken mochten opnemen, omdat zij eenzelfde woning zouden gaan bewonen. Op een gegeven moment stond iedereen in de keuken, maar wilde de bewoonster toch even naar de woonkamer. Daar zag zij een derde onbekende man de huiskamer uitlopen. Toen de onbekende bezoekers weer de woning uit waren misten de bewoners een bankpas. Zij hebben de politie gebeld en aangifte gedaan.

Babbeltruc De politie waarschuwt bewoners voor bezoekers die met een smoes de woning willen binnenkomen. Vaak hebben deze onbekende bezoekers een dubbele agenda en proberen ze ongezien waardevolle spullen zoals portemonnees en tassen weg te nemen. De politie adviseert ongewenst bezoek buiten de deur te houden en/of hun verhaal te checken.

Alphen aan den Rijn Verkeersongeval Vrijdag 5 oktober vond om 18.00 uur een verkeersongeval plaats op de kruising Prins Bernhardlaan/ Jan Nieuwenhuyzenstraat. Een 45 jarige Alphenaar fietste vanuit de richting van de Van Nesstraat en stak ter hoogte van de bushalte de Prins Bernhardlaan over. Een 21 jarige Boskoper reed op de moment de kruising op komende vanaf de Jan Nieuwenhuyzenstraat. Op de kruising ontstond een aanrijding. Een traumaheli kwam ter plaatse om medische assistentie te verlenen. De fietser werd met ernstig hoofdletsel overgebracht naar het LUMC. De Prins Bernhardlaan werd op dat deel tot omstreeks 19.45 uur afgesloten voor het verkeer. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Alphen aan den Rijn Inbraak in woning Tussen vrijdag 5 19.30 uur en zaterdag 6 oktober 01.15 uur is ingebroken in een woning aan de Van der Doesstraat. Men wist de woning binnen te komen door de voordeur open te breken. De flatwoning werd geheel doorzocht waarna er een sieraad werd weggenomen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Leiderdorp Motorrijder onderuit Een 53 jarige motorrijder uit Lisse is vrijdag 5 oktober rond 18.00 uur onderuit gegaan met zijn motor. De Lissenaar reed over de Rijksweg A4 in de richting van Amsterdam. Ter hoogte van Leiderdorp remde het verkeer af. Vermoedelijk verloor de Lissenaar door het remmen de controle over de motor waardoor hij viel en over de weg rolde. Hij werd met hoofdletsel overgebracht naar het LUMC.

Nieuwveen Diefstal uit woning In de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 oktober is ingebroken in een woning aan de Oude Nieuwveenseweg. Men kwam de woning binnen door een raam te forceren. Vervolgens heeft men geld en bankpassen weggenomen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Gouda Inbraak in woningen De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan de 1e H. van Alphenstraat en een poging daartoe bij een woning aan de Vossenburchkade. Waarschijnlijk bleef het daar bij een poging omdat buurtbewoners reageerden op het geluid van brekend glas. Zij zagen nog net twee jongens weglopen en later wegrijden op een scooter. Uit de woning aan de Van Alphenstraat werden wel diverse goederen gestolen zoals een laptop, portemonnees en een mobiele telefoon. Van de dader(s) ontbreekt verder nog ieder spoor.

Gouda Onderzoek naar openbare schennispleging De politie doet onderzoek naar een openbare schennispleging die vrijdag 5 oktober rond 16.10 uur plaatsvond op een parkeerplaats aan het Mercatorhof. Een nog onbekende man, bleek gezicht en rond brilletje, toonde daar zijn geslachtdeel aan daar spelende kinderen. Een door de kinderen gewaarschuwde moeder trof de man niet meer aan waarna de politie werd ingeschakeld. Tot op heden heeft het onderzoek nog geen resultaat opgeleverd.

Gouda Verkeersongeval Op de kruising Lekkenburg met de Ridder van Catsweg gebeurde vrijdag 5 oktober rond 16.10 uur een aanrijding tussen auto en scooter. De 90 jarige automobiliste uit Gouda had daar geen voorrang verleend aan een 51 jarige scooterrijdster uit Waddinxveen. De Goudse had haar niet gezien. Met een snijwond en diverse kneuzingen werd de Waddinxveense overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De politie maakt proces-verbaal op.

Gouda Niet van verlof teruggekeerde geeft valse naam op De politie heeft zaterdag 6 oktober rond 00.55 uur een 17 jarige jongen uit Gouda aangehouden die na verlof uit detentie niet was teruggekeerd naar de strafgevangenis. De politie was afgekomen op een inbraakalarm van een winkel aan het Houtmanspad. Dit inbraakalarm bleek achteraf vals te zijn. Wel werden daar twee wegrennende jongens gezien. De politie ging achter ze aan en wist ze staande te houden. Bij een controle van de namen gaf de Gouwenaar een valse naam op. Dit werd ontdekt door de agenten en hij het op een lopen zette. Om uit de handen van de agenten te blijven sprong hij het water van de Houtmansgracht in. Na een kwartier klom hij via een woonboot op het droge waar de agenten hem hartelijk ontvingen. Daar bleek dat hij werd gezocht omdat hij niet van verlof was teruggekeerd. Inmiddels zit hij weer.

Schoonhoven Overval op supermarkt mislukt Een overval op een supermarkt aan de Bergambachterstraat is zaterdag 6 oktober mislukt omdat een 22 jarige afdelingschef een deur tussen hem en een nog onbekende overvaller dichttrok en afsloot. De man was in de winkel bezig toen hij rond 06.15 uur een laad- en losdeur losmaakte en opende. Plotseling stond hij toen oog in oog met een in het donker gekleed persoon met bivakmuts. Deze richtte een op een vuurwapen gelijkend voorwerp op hem. De chef zag kans om onmiddellijk de deur dicht te trekken en af te sluiten. De overvaller is er toen vandoor gegaan.

De politie is na de melding direct met een onderzoek begonnen. Mogelijk dat er sprake is van drie daders die zijn weggereden in een op de hoek van de Bergambachterstraat met de Edelsmidsdreef geparkeerde auto. De politie vraagt mensen die mogelijk zaterdagmorgen vroeg bij de supermarkt één of meerdere personen hebben gezien of hebben zien wegrijden in de auto, contact op te nemen met de politie in Schoonhoven via 0900-8844.

Waddinxveen Inbraak in woningen De politie doet onderzoek naar twee inbraken die in de nacht van zaterdag 6 naar zondag 7 oktober plaatsvonden in een woning aan de Lijsterbesstraat en de Fazantdreef. Er zijn diverse goederen gestolen zoals rijbewijzen, sleutels, een digitale fotocamera, sieraden. Ook werden er autosleutels uit de woning aan de Lijsterbesstraat gestolen waarmee een buiten geparkeerde zwarte Peugeot 206 werd gestolen. De politie heeft dit voertuig direct in de opsporingssystemen laten opnemen. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Waddinxveen Kratten en flessendief aangehouden De politie heeft zondag 7 oktober rond 03.30 uur een 29 jarige man uit Rotterdam aangehouden. Bij een café en een brasserie aan de Nesse en een restaurant aan de Oranjelaan had hij meerdere (lege)kratten en lege flessen gestolen. Hij deed dit voor het statiegeld. De verdachte is na zijn verhoor in de loop van zondag weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Waddinxveen Inbraak in bedrijf De politie doet onderzoek naar de inbraak in een bedrijf aan de Staringlaan. De inbraak gebeurde in de nacht van donderdag 4 op vrijdag 5 oktober. Er werd een kluis meegenomen. Tot op heden ontbreekt nog ieder spoor van de dader(s).

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --