AutoRai

PG Andersson wint met Suzuki Swift de Rally Catalunya

(10/8/2007)
Suzuki-rijder PG Andersson heeft vandaag tijdens de Rally Catalunya een zeer belangrijke overwinning geboekt in het Junior Rally Championship. Met nog één rally te gaan, volgend weekend op Corsica, gaat Andersson nu samen met zijn teamgenoot Urmo Aava aan de leiding in het JRC-kampioenschap.

Volgend weekend zullen de twee Suzuki-rijders tijdens de Rally de France bepalen wie Junior Rally Kampioen 2007 gaat worden.

Zowel voor Andersson als voor Aava verliep de Rally Catalunya bepaald niet van een leien dakje. Om zichzelf optimaal te positioneren voor de JRC 2007 titel dienden de beide Suzuki-coureurs hun Swift Super 1600 vandaag in ieder geval aan de finish te brengen, maar tegelijkertijd mochten ze elkaar in die strijd geen duimbreed toegeven en dreven ze elkaar dit weekend tot op de limiet. Die grote druk zorgde er gisteren voor dat Andersson zijn concentratie even verloor en een pace note verkeerd verstond. In plaats van een bocht in de tweede versnelling te nemen, stuurde hij vol gas in de vierde versnelling in. Door de Swift via de handrem in een slip te gooien wist Andersson hem via de berm weer in het goede spoor te krijgen.

Ook Aava reed in Spanje op het scherpst van de snede, om zichzelf in een optimale uitgangspositie te manoeuvreren voor de laatste rally van dit seizoen. Maar daarbij sneed Aava met zijn Swift gisteren een bocht te scherp aan, wat hem een lekke linker voorband opleverde en hem uiteindelijke twee minuten kostte en uiteindelijk de aansluiting bij Andersson.

Beslissing op Corsica
Beide Suzuki-coureurs staan nu met 38 punten aan kop in het Junior Rally Championship klassement en komend weekend wordt de spannende strijd om de JRC 2007 titel beslist tijdens het laatste rallyevenement van dit jaar, de Rally de France op Corsica.

âIk wil P-G en Urmo graag complimenteren en feliciteren met deze fantastische finale van het Junior Championship 2007,â verklaart Suzuki Motorsport teambaas Nobuhiro âMonsterâ Tajima. âHet was jammer dat Urmo op zaterdag een lekke band kreeg, maar dat is het risico wanneer je te hard wilt in een rally als die van Catalunya. Op Corsica wordt het wellicht zelfs nog lastiger en elke fout kan daar fataal zijn. Onze twee rijders zullen daar onder grote druk staan, maar om voor de kampioenschaps-titel in aanmerking te willen komen moeten ze finishen. Ik wens ze allebei heel veel succes en dat de beste maar mag winnen!â