Gemeente Soest

Gemeentepenning

Datum: 08/10/2007

Gemeentepenning voor de heer A. Elderenbosch

Door burgemeester Noordergraaf is de gemeentepenning uitgereikt aan de heer A. Eldrenbosch, bij zijn afscheid als voorzitter van de Soester Kring op 5 oktober 2007.

In 1972 was de heer Elderenbosch medeoprichter van de afdeling Soest van Amnesty International waaraan hij tot 1982 in een leidinggevende functie was verbonden. De afdeling Soest toonde zich een actieve tak van Amnesty International, mede door zijn inzet.

In september 1983 was hij medeoprichter van de Derde Wereld Groep in Soest, waarin hij vanaf de oprichting penningmeester was. Gedurende tien jaar bleef hij bestuurslid van deze groep. Mede door zijn actieve inzet kwam deze groep tot bloei in Soest.

In oktober 1992 werd de heer Elderenbosch betrokken bij de oprichting van De Soester Kring. Vanaf 1994 werd onder zijn leiding een staf geformeerd die mede de door hem georganiseerde bijeenkomsten gestalte gaven. Sindsdien heeft de Soester Kring meer dan 300 bijeenkomsten op de woensdagochtend georganiseerd waarin aandacht werd besteed aan muziek, literatuur, bezienswaardigheden in binnen- en buitenland, schilderkunst, architectuur, historie en bijzondere beroepen en/of hobby's. In de zomermaanden werden tuinen, landgoederen en natuurgebieden bezocht.

Deze evenementen werden door de heer Elderenbosch met een grote kennis van kunst en cultuur en zijn inzet in gang gezet. Het Soester publiek toont tot op heden een ruime belangstelling voor de bijeenkomsten van De Soester Kring.

.