Persberichten Eemland zuid, 10.30 uur

Utrecht, 08-10-2007

Aanhouding inbreker op heterdaad

LEUSDEN Een 20-jarige man uit Ede is in de nacht van zondag op maandag 8 oktober op heterdaad betrapt bij een bedrijfsinbraak. Omstreeks 04.10 uur kreeg de politie een melding van inbraak in een pand aan de Ambachtsweg. Agenten gingen ter plaatse en troffen de verdachte aan. Buiten werd een laptop aangetroffen die kennelijk klaar was gezet om mee te nemen. De verdachte is ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Onder invloed

AMERSFOORT Een 26-jarige automobilist uit Almere is in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 oktober betrapt op rijden onder invloed. Omstreeks 04.20 uur reed de man op de Noordewierweg achteruit tegen een geparkeerde auto. De politie kwam erbij en constateerde dat de man had gedronken. Uit de ademanalyse bleek dat hij een alcohogehalte had van 645 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

AMERSFOORT Een 32-jarige man uit Alphen aan den Rijn is zondagochtend 7 oktober aangehouden wegens rijden onder invloed. De man trok omstreeks 11.30 uur de aandacht van de politie toen hij op de Leusderweg wegreed terwijl de bijrijder geen gordel droeg. De agenten lieten de bestuurder blazen en daaruit bleek dat hij te veel had gedronken. De uitslag van de ademtest bedroeg 540 ug/l. Het rijbewijs van de man bleek al eerder ongeldig te zijn verklaard. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

AMERSFOORT Een 40-jarige snorfietser uit Amersfoort is betrapt met te veel drank op. Agenten zagen de man zondagavond omstreeks 19.45 uur op de Utrechtsestraat door rood rijden. Toen ze hem controleerden, bleek dat hij te veel op had. Bij de ademtest blies hij 575 ug/l. Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van zes uur.

Laatst gewijzigd 08-10-2007 10:29 | © Politie Utrecht