Politie Haaglanden

Persberichten 8 oktober

Haaglanden, 08-10-2007

Zakkenroller op heterdaad aangehouden
Den Haag Politiepersoneel in burger betrapte zondag 7 oktober om 17.00 uur een 43-jarige zakkenroller. De man stapte op de halte Spui tramlijn 1 in. Politieagenten die de man herkenden, volgden hem en stapten eveneens de tram in. In de volle tram zagen zijn dat de man de portemonnee van een vrouw rolde. Kort hierna werd de verdachte aangehouden. De politie onderzoekt of de man meerdere diefstallen heeft gepleegd. Zondagmiddag werd maar liefst acht keer aangifte gedaan van zakkenrollerij. De verdachte, die meerdere coupures met geld in zijn bezit had, werd voor nader verhoor ingesloten.

Jeugdige vernieler aangehouden
Den Haag Dankzij een alerte getuige kon de politie zondag 7 oktober om 22.00 uur een 15-jarige jongen op heterdaad aanhouden. De jongen maakte deel uit van een groep van circa zeven jongeren die autospiegels op de Ruijsdaelstraat vernielden. Van twee personenautos werden de spiegels vernield. De politie stelt een onderzoek in naar de andere jeugdige vernielers.

Gegokt en verloren
Den Haag Alerte parkeerbeheerders zagen zondag 7 oktober om 14.00 uur achter de voorruit van een geparkeerde auto aan de Fluwelen Burgwal een invalidenparkeerkaart liggen. Uit onderzoek bleek dat de kaart gestolen . De auto stond geparkeerd op een invalidenparkeerplaats. Politieagenten die poolshoogte kwamen nemen, wisten de 21-jarige bestuurder te achterhalen. De man, zelf geen invalide, bekende al snel dat de kaart niet van hem was. Hij kon mee naar het bureau en kreeg een proces-verbaal.

Politie ontdekt ontmantelde hennepkwekerij
Den Haag Politieagenten kregen zondag 7 oktober om 08.20 uur een melding dat van een woning aan de Houtzagerssingel een deur openstond. Nadat zij een onderzoek instelden, troffen zij op de bovenetage een hennepkwekerij aan. In totaal stonden er 536 potten. De hennep was kennelijk net geoogst. De apparatuur en restanten van de hennepteelt werd in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de gebruikers van het pand.

Burger houdt fietsendief aan
Den Haag Dankzij een oplettende burger kon zondagavond 7 oktober een 21-jarige Hagenaar aangehouden worden die probeerde een fiets te stelen op de Okkernootstraat. De man zag zondagmiddag al een aantal jongens die bij een geparkeerde fiets rondhingen. Toen hij zondagavond omstreeks 19.00 uur de Hagenaar voorovergebogen bij de fiets zag staan, twijfelde hij geen moment, belde de politie en hield zelf de fietsendief aan. De Hagenaar is meegenomen naar het politiebureau.

Drank maakt meer kapot dan je lief is
Den Haag Een 49-jarige automobiliste had zondagavond 7 oktober te diep in het glaasje gekeken en veroorzaakte daardoor een aanrijding. Rond 23.30 uur reed zij met haar auto over de Jacob Cabelliaustraat en wilde linksaf slaan waar dat niet is toegestaan. Een tegemoetkomende 27-jarige scooterrijder uit Den Haag zag zij over het hoofd en botste tegen hem aan. Er vielen geen gewonden. De bestuurster werd getest op het gebruik van alcohol en blies 705 ugl. Er is proces-verbaal opgemaakt en het rijbewijs is ingenomen.

Dronken bestuurders op de bon
Den Haag Een 36-jarige snorfietser kreeg zondagmorgen 7 oktober omstreeks 10.50 uur een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. De Hagenaar werd door agenten gecontroleerd op de Elise van Calcarstraat en was ondanks het vroege tijdstip omgeven door een alcoholwalm. Hij blies op het bureau 645 ugl. Agenten controleerden zondagmiddag 7 oktober omstreeks 17.40 uur een 54-jarige Hagenaar die met zijn auto over de Erasmusweg reed. Toen de man het raampje van zijn portier opende, roken de agenten een sterke alhohollucht. De man blies op het politiebureau 470 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Heel hard rijden met motor, alles kwijt
Den Haag Een motoragent moest zondag 7 oktober om 15.40 uur alle zeilen bijzetten om twee motorrijders op Rijksweg A4 bij te houden. De agent zag een groepje van zes motorrijders op de A4, waarvan er twee uit de groep schoten en het gas behoorlijk opendraaiden. De hoogst gemeten snelheid was 214 km/u waar 100km/u is toegestaan. De beide motorfanaten, 34 en 38 jaar oud, uit Kwintsheul en Wateringen reageerden ontzet toen zij hoorden dat hun rijbewijs werd ingevorderd en ook hun motoren in beslag genomen werden. De politie was echter onverbiddelijk.

Dronken automobilist gaat ervandoor na aanrijding Den Haag - Een 63-jarige man uit Leidschendam raakte zondag 8 oktober om 00.50 uur betrokken bij een kop-staart aanrijding op de Amsterdamse Veerkade. De auto die bij hem achterop botste ging er echter direct vandoor, maar de Leidschendammer kon wel het kenteken aan de politie doorgeven. Politieagenten zagen om 01.00 uur de desbetreffende auto op de A12 rijden en hielden de 19-jarige bestuurder uit Zoetermeer aan. Bij een alcoholcontrole bleek dat de jongeman te veel gedronken had; hij blies 725 ugl. Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij kreeg een proces-verbaal.

Slaapplaats gezocht
Den Haag Een 46-jarige Hagenaar ontdekte maandagochtend 8 oktober om 06.00 uur twee vreemde gasten in zijn auto die geparkeerd stond op de De Bockstraat. Hij belde de politie die de twee inzittenden (30 en 46) wakker maakte. Zij zochten kennelijk een slaapplaats en kozen de auto van de 46-jarige uit.

Dronken fietser maakt amok
Voorburg Doordat hij bijna niet meer op zijn benen kon staan en de grootste moeite had om zijn fiets van het slot te doen, trok een 35-jarige Voorburger zondagochtend 7 oktober de aandacht van surveillerende agenten. De agenten zagen dat de beschonken man om
01.30 uur op de Koningin Wilhelminalaan uit een café werd gezet. De agenten spraken de man aan en gaven hem een rijverbod. Een paar minuten later zagen ze de man toch op het Zwarte pad fietsen. Korte tijd later troffen ze hem onder zijn fiets op de Koningin Wilhelminalaan aan. De agenten wilden de man aanhouden voor het overtreden van het rijverbod, maar de dronken fietser dacht daar anders over. Hij probeerde op zijn fiets te stappen en weg te fietsen. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding, waarna hij gepeperd werd. Pas daarna kon de man worden aangehouden. Aan het bureau blies hij 1020 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Extreem hard over de snelweg
Leidschendam Agenten hielden maandagmorgen 8 oktober een 37-jarige man uit Weidum (Friesland) aan nadat hij met zeer hoge snelheid over de snelweg A4 reed. Agenten reden in een opvallende auto op de snelweg toen zij met hoge snelheid werden ingehaald door de Fries. Toen zij de man in wilden halen, zagen zij de kilometerteller van hun auto opliep tot ruim 190 km/uur. Op de A4 geldt een maximum toegestane snelheid van 100 km/uur. Ter hoogte van Hazerswoude hielden zij de man staande. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.

Jongeren verantwoordelijk voor openbare geweldpleging Leidschendam/Voorburg Een 19-jarige jongen uit Voorburg nam bij vergissing op zondag 15 april omstreeks 02.00 uur vanaf de Kerkstraat een verkeerde fiets mee. Dit resulteerde uiteindelijk in het verhoor van een groep van 18 jongeren. De bewuste fiets was van een groep jongeren die de 19-jarige Voorburger op de Parkweg hierover aanspraken. De Voorburger bood zijn excuses aan en gaf de fiets terug. Dit was voor de groep kennelijk nog niet genoeg. Ze volgden de jongen tot de Oostvlietstraat, alwaar men een probeerde een afvalcontainer door het raam van zijn ouderlijke woning op de eerste etage te gooien. De container haalde de eerste verdieping echter niet en viel door de het raam van een woning op de begane grond. Hij kwam daarbij in het bed van een kind terecht, dat gelukkig net daarvoor door de ouders uit bed was gehaald. Er volgden daarna nog diverse bierflesjes, die tegen de gevel van de woning kapot werden gegooid. De politie stelde een onderzoek in en kreeg daarbij een jeugdgroep in beeld van 18 personen, in de leeftijd van 16 tot 25 jaar en afkomstig uit Voorburg , leidschendam, Wassenaar en Den Haag. Zij zijn allemaal op het politiebureau verhoord. Omdat zij zich in meer of mindere mate schuldig hebben gemaakt aan openlijke geweldpleging kregen zij allemaal een proces-verbaal.

Rijden op de tramrails mislukt
Rijswijk - Medewerkers van de HTM keken zondag 7 oktober rond 20.45 uur vreemd op toen zij een auto met de twee linker banden op de tramrails van de Delftweg zagen staan en belden de politie. De onfortuinlijke automobilist probeerde de auto van de rails af te krijgen wat hem niet lukte. De man, een 29-jarige Delftenaar, had te diep in het glaasje gekeken. Aan het politiebureau blies hij 800 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De Delftenaar kon zijn rijbewijs direct inleveren.

Zwaargewond na aanrijding
Rijswijk Een 64-jarige vrouw uit Rijswijk raakte zondag 7 oktober om 13.30 uur zwaargewond, toen zij geraakt werd door een personenauto die op de kruising van de Geestbrugweg met de Penninglaan in botsing kwam met een andere personenauto. Eén van de personenautos die bestuurd door een 24-jarige Amsterdammer, schoot door de klap richting het fietspad waar het slachtoffer op dat moment fietste. De vrouw raakte daarbij zwaargewond en is in kritieke toestand opgenomen in een ziekenhuis. De 24-jarige verkeerde onder invloed van alcohol en blies op het bureau 495 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Omdat de Amsterdammer beginnend bestuurder was en in 2006 al eerder was betrapt op het rijden onder invloed, kon hij zijn rijbewijs direct inleveren. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Zonder helm en certificaat
s-Gravenzande Een politieagent zag zondag 7 oktober om 16.45 uur een scooter op de Naaldwijkseweg waarop de bestuurder en passagier beiden geen helm droegen. Bij controle bleek dat de bestuurder, een 17-jarige jongen uit De Lier, niet in het bezit was van een brommercertificaat. Hij probeerde de agent nog af te schepen door een trekkercertificaat te laten zien, maar daar trapte de agent niet in. De bestuurder kreeg twee boetes, zijn bijrijder kreeg een boete voor het rijden zonder helm.

Dronken op de scooter, rijbewijs kwijt
Naaldwijk Een 65-jarige man uit De Lier ging zondag 8 oktober met zijn scooter onderuit op de Monninkenlaan. Bij een blaastest bleek dat de man te veel gedronken had, hij blies 790 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Bestuurder gestolen auto veroorzaakt ongeluk
Zoetermeer De bestuurder van een gestolen auto veroorzaakte zondag 7 oktober om 22.45 uur een ongeval en vluchtte weg. Op de Handelsrode reed de onbekende man de parkeergarage uit en verleende geen voorrang aan een 24-jarige automobilist uit Zoetermeer. De Zoetermeerder raakte licht gewond bij de aanrijding die daarop volgde. De veroorzaker van de aanrijding rende weg in de richting van de Muzieklaan. Hij droeg een witte joggingbroek, groene jas met gele vlekken met een capuchon. De auto bleek eerder die dag gestolen en is inmiddels terug bij de rechtmatige eigenaar. De politie komt graag in contact met getuigen die de bestuurder (her)kennen of meer informatie over deze zaak hebben. Belt u met de politie in Zoetermeer via 0900-8844 of anoniem via M. op nummer 0800-7000.

Fietser loopt weg na botsing
Zoetermeer Een 14-jarige fietser uit Zoetermeer reed zondag 7 oktober om 13.45 uur op het fietspad over de rotonde in de richting van de Dunantstraat. Een andere fietser kwam hem tegemoet en in de bocht van de Dunantstraat en de Van Leeuwenhoekstraat botsten ze tegen elkaar waardoor de jongen viel. De man vroeg nog wel aan de jongen of het goed met hem ging, maar ging er daarna lopend vandoor zonder persoonsgegevens achter te laten. Het voorwiel en de voorvork van de fiets van jongen zijn doormidden geknakt en de jongen wil graag de schade regelen met de onbekende man. De jongen omschreef de man als ongeveer 40 jaar oud, blank, ongeveer 1 meter 80 lang, met kort bruin haar en van normaal postuur. Bent u deze man of (her)kent u hem? Neemt u dan contact op met de politie in Zoetermeer via 0900-8844.

75 km per uur te hard
Zoetermeer De politie nam zondag 7 oktober om 16.30 uur het rijbewijs in van een 37-jarige man uit Delfgauw. De man reed 155 km per uur op de Oostweg, waar de maximum snelheid 80 km per uur is.