Gemeente Gilze en Rijen

Koninklijke onderscheiding voor Chris van Broekhoven

Chris van Broekhoven is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten als penningmeester en beheerder van gemeenschapshuis The Chump in Hulten. Burgemeester Roep reikte zondag 7 oktober de onderscheiding uit.

De Stichting Gemeenschapshuis Hulten werd opgericht in 1971 en heeft ten doel het beheren, exploiteren en in stand houden van een gemeenschapshuis in Hulten, het bevorderen van het gemeenschapsleven, het behartigen van culturele belangen en het stimuleren van alle daarmee samenhangende bezigheden.

Chris van Broekhoven is in 1981 penningmeester van de stichting geworden. Op zeer creatieve en nauwkeurige wijze heeft hij de boekhouding gereorganiseerd en geautomatiseerd.

In 1982 werd de nieuwe Chump geopend. Chris van Broekhoven was één van de initiatiefnemers van een nieuw gebouw. Nadat het nieuwe gemeenschapshuis geopend was, is decorandus beheerder van dit pand geworden. Hij ziet dagelijks toe op het gebruik van het gebouw door de vele verenigingen van Hulten. Het beheer van het gebouw omvat diverse soorten werkzaamheden: organisatorisch (wie gebruikt welke ruimte en wanneer), administratief (registreren van verbruikte goederen), facilitair (inkoop, schoonmaak, bewaking) en technisch (klein onderhoud, schilderwerk). Vanwege al deze taken is hij eerste aanspreekpunt voor alle gebruikers.