Gemeente Strijen


Bekendmakingen week 40

(08-10-2007) Bekendmakingen
Burgemeester en wethouders van Strijen maken het volgende bekend:

Aanvraag om lichte bouwvergunning ontvangen van:
- J.H. Buijing voor het plaatsen van een hoekblokhut aan de achterkant op het perceel Diepenhorstweg 5 te Strijen (ontvangen 27 september 2007).

- W. Smit voor het plaatsen van een aanbouw met een veranda aan de achtergevel op het perceel Groot Cromstrijensedijk 7A te Strijen (ontvangen 26 september 2007).

- W. Smit voor het plaatsen van een aanbouw aan de zijgevel op het perceel Groot Cromstrijensedijk 7A te Strijen (ontvangen 26 september 2007).

- J.H.A. Verbueken voor het plaatsen van een dakkapel op het perceel Keizersdijk 145 te Strijen (ontvangen 1 oktober 2007) .

Aanvraag om reguliere bouwvergunning ontvangen van:
- Gebroeders Jonas voor het vervangen van draagbalken onder het buitenterras van een woonboot op het perceel Sasseweg 27A te Strijen (ontvangen 26 september 2007).

- Stichting Filadelfia Zorgverlening voor het oprichten van een werkplaats/kantine op het perceel Langedam 2 te Strijen (ontvangen 27 september 2007).

Met vragen over het gebruik van eventuele rechtsmiddelen (bezwaren e.d.) tegen de verzoeken om bovengenoemde aanvragen kunt u zich wenden tot het bureau Bestuursondersteuning in het gemeentehuis.

Twee kennisgevingen incidentele festiviteit ontvangen van:
- Café Seventies, Boompjesstraat 13 te Strijen voor het organiseren van een talentenjachtavond op 6 oktober 2007 van 20.00 uur tot 03.00 uur op 7 oktober 2007 en op 13 oktober 2007 van 20.00 uur tot 03.00 uur op 14 oktober 2007 (ingekomen op 19 september 2007).

Dit betekent dat op de genoemde data gedurende genoemde tijd de voorschriften met betrekking tot geluid- en trillingshinder niet van toepassing zijn. Overigens is de houder van de inrichting gehouden overmatige hinder te voorkomen.

Vrijstelling artikel 19, lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening voor: Burgemeester en wethouders van Strijen maken bekend dat zij voornemens zijn om met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan aan:

- M. Kooy voor het plaatsen van een hekwerk inclusief poort op het perceel Sassedijk 10 te Strijensas.

Het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken ligt met ingang van 8 oktober 2007 gedurende zes weken ter inzage bij het bureau Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu in het gemeentehuis. Binnen de termijn dat het besluit ter inzage ligt kan een ieder een zienswijze omtrent het ontwerpbesluit indienen bij ons college. Deze zienswijze dient bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend. Ook het indienen van een mondelinge zienswijze is mogelijk. Hiervoor dient tijdig een afspraak te worden gemaakt (telefoonnummer 078-6748231). Degene die zijn zienswijze indient, kan op een nader te bepalen datum tijdens een hoorzitting in de gelegenheid worden gesteld om de zienswijze nog nader toe te lichten.

Vrijstelling artikel 19, lid 2 Wet op de Ruimtelijke Ordening:
- Burgemeester en wethouders van Strijen maken bekend dat zij voornemens zijn om met toepassing van artikel 19, lid 2 WRO, vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Landelijk gebied Polder het Oudeland aan de heer J.M.M. Poiesz voor het gedeeltelijk verbouwen van de schuur tot woning op het perceel Keizersdijk 117 te Strijen.

Het ontwerp besluit met bijbehorende stukken ligt met ingang van 8 oktober 2007 gedurende zes weken ter inzage bij het bureau Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu in het gemeentehuis. Een ieder kan binnen de terinzage termijn een zienswijze omtrent het ontwerpbesluit indienen bij ons college. Deze zienswijze dient bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend. Ook het indienen van een mondelinge zienswijze is mogelijk. Hiervoor dient u tijdig een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar, bereikbaar onder telefoonnummer 078-6748231). Degene die zijn zienswijze indient, kan op een nader te bepalen datum tijdens een hoorzitting in de gelegenheid worden gesteld om de zienswijze nog nader toe te lichten.

Vrijstellingsprocedure artikel 19, lid 1 Wet op de Ruimtelijke Ordening:

- Burgemeester en wethouders van Strijen maken bekend dat zij voornemens zijn om met toepassing van artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het bestemmingsplan Landelijk gebied Polder het Oudeland.

De vrijstelling op grond van artikel 19, lid 1 WRO heeft betrekking op het perceel Ritselaarsdijk 10 te Strijen. Op dit perceel wil mevrouw E.J.A. Ballering schuttingen, een aanbouw, een bijgebouw/overkapping, luifel en een poort oprichten. Daarnaast verzoekt mevrouw Ballering om vrijstelling te verlenen om de bestaande (agrarische) schuur te gebruiken voor burgerdoeleinden (opslag).

Ingevolge artikel 19a, lid 4 WRO liggen het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken met ingang van 8 oktober 2007 gedurende 6 weken (tot 19 november 2007) tijdens openingstijden ter inzage bij het bureau Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu in het gemeentehuis (Waleplein 2 in Strijen). Het gemeentehuis is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. Een ieder wordt gedurende deze termijn in de gelegenheid gesteld zijn zienswijze omtrent de bouwaanvraag kenbaar te maken bij het college van burgemeester en wethouders. Deze zienswijze dient bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend. Ook het indienen van een mondelinge zienswijze is mogelijk. Hiervoor moet tijdig een afspraak worden gemaakt (telefoonnummer 078-6748231).
Degene die zijn zienswijze indient, kan op een nader te bepalen datum tijdens een hoorzitting in de gelegenheid worden gesteld zijn zienswijze nog nader mondeling toe te lichten. Vervolgens zullen wij een beslissing nemen omtrent het verder vervolgen van de vrijstellingsprocedure.

Algemene Wet Bestuursrecht

Reguliere bouwvergunning verleend aan:

- J.J. Kant voor het vergroten van een woning op het perceel Mookhoek 83 te Mookhoek (verzonden 4 oktober 2007).

Een vergunning voor het innemen van een standplaats verleend aan:
- De heer S.P. Walther, Van der Veldepad 21 te Oud-Beijerland voor het innemen van een standplaats op de weekmarkt in Strijen voor de verkoop van kinderkleding. Deze vergunning is geldig tot 31 december 2012 (verzonden 2 oktober 2007).

Een ventvergunning verleend aan:

- MeC Promotions, de heer H. Helena, Avenue Carnisse 9 te Barendrecht voor het huis-aan-huis venten van ansichtkaarten van 1 oktober tot en met 6 oktober 2007 (verzonden 27 september 2007).

Een vergunning voor het organiseren van een evenement verleend aan:
- 's-Gravendeelse Kleindierensportvereniging, mevrouw H. Kruijthoff, Pieter de Jongstelaan 40 te Strijen voor het organiseren van een kleindierententoonstelling op de locatie Keizersdijk 44a te Strijen op 23 november 2007 van 18.00 uur tot 22.00 uur en 24 november 2007 van 11.00 uur tot 20.00 uur (verzonden 1 oktober 2007).

Een vergunning op grond van artikel 3 van de Drank- en Horecawet verleend aan:

- Café Sport, mevrouw L. Villevoye, Nieuwestraat 7 te Strijen (verzonden 28 september 2007).

Een ontheffing op grond van artikel 35 van de Drank- en Horecawet verleend aan:

- De heer C. de Kreek, Oude Havenweg 6 te Strijen voor het schenken van zwakalcoholhoudende dranken tijdens de kleindierententoonstelling van de 's-Gravendeelse Kleindierensportvereniging op de locatie Keizersdijk 44a te Strijen op 22 november, 23 november en 24 november 2007 (verzonden 1 oktober 2007).

Tegen bovenstaande besluiten kunnen belanghebbenden binnen 6 weken nadat de vergunning is verzonden naar de aanvrager (of, wanneer er geen aanvrager is, na deze publicatie) een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft. In het bezwaarschrift moet staan waarom u het niet eens bent met het besluit. Aan het indienen van een bezwaarschrift zijn geen kosten verbonden. De behandeling van een bezwaarschrift mag volgens de wet maximaal 14 weken in beslag nemen. Het besluit treedt direct in werking, ook al wordt er bezwaar gemaakt. Bent u van mening dat, zolang nog niet op het bezwaarschrift is beslist, het besluit niet in werking zou moeten treden, dan kunt u aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Dordrecht een voorlopige voorziening vragen. Het adres is: postbus 7003, 3300 GC Dordrecht. Een voorlopige voorziening kan alleen worden gevraagd als er ook bezwaar is gemaakt. Daarnaast moet er sprake zijn van een spoedeisend belang. Aan het vragen van een voorlopige voorziening zijn wel kosten verbonden (griffierechten). Voor vragen over uw bezwaar- en beroepsmogelijkheden kunt u contact opnemen met het bureau Bestuursondersteuning.

Voorbereidingsbesluiten:
Burgemeester en wethouders van Strijen maken bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 25 september 2007 heeft besloten:
1. dat een wijziging van het bestemmingsplan Landelijk Gebied wordt voorbereid. Het voorbereidingsbesluit heeft betrekking op het perceel Mookhoek 121 in Mookhoek. Op dit perceel wil men een woning oprichten (ruimte voor ruimte regeling) en de gerealiseerde waterberging met tuin legaliseren.

2. dat een wijziging van het bestemmingsplan Landelijk gebied Polder het Oudeland wordt voorbereid. Het voorbereidingsbesluit heeft betrekking op het perceel Ritselaarsdijk 10 in Strijen. Op dit perceel wil men schuttingen, een aanbouw, een bijgebouw/overkapping, een poort en een luifel plaatsen. Tevens wil men de bestaande (agrarische) schuur gaan gebruiken voor opslag (burgerdoeleinden). De voorbereidingsbesluiten treden in werking op maandag 8 oktober 2007 en liggen met bijbehorende kaarten vanaf die dag ter inzage bij het bureau Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu in het gemeentehuis. Tegen de afzonderlijke voorbereidingsbesluiten kan een ieder een gemotiveerd bezwaarschrift bij de gemeenteraad (postbus 5881, 3290 EA Strijen) indienen. Het bezwaarschrift dient binnen 6 weken na deze publicatie ingediend te worden. Het indienen van een bezwaarschrift heeft niet tot gevolg dat de inwerkingtreding van het besluit wordt geschorst. Voor degenen die van oordeel zijn dat de onmiddellijke uitvoering van het besluit een onevenredig nadeel voor hen meebrengt, bestaat de mogelijkheid om (tegelijk met of na het indienen van een bezwaarschrift) bij de voorzieningenrechter van de rechtbank in Dordrecht (postbus 7003, 3300 GC Dordrecht) een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is griffierecht verschuldigd. Met vragen over het gebruik van uw beroepsmogelijkheden kunt u zich altijd wenden tot het bureau Bestuursondersteuning in het gemeentehuis.