Politie Gelderland-Zuid

Betrapt bij bedrijfsinbraak

Druten, 08-10-2007 o In de nacht van zondag op maandag kreeg de eigenaar van een bedrijf aan de Jan van Galenstraat in Druten omstreeks 03.30 uur een melding van een inbraakalarm. De man ging samen met zijn zoon direct naar het pand. Zij troffen aan de achterzijde braakschade. Ineens hoorden zij in de buurt een geluid en vonden een man die zich daar kennelijk schuil hield.

Zij hielden deze man aan wegens (poging tot) inbraak en waarschuwden de politie. Agenten namen de verdachte, die zich verzette en daarom geboeid werd, van hen over. Het zou gaan om een 23-jarige man, die vermoedelijk in Kesteren verbleef. Toen de politieagenten de man fouilleerden, vonden zij divers inbrekerswerktuig. Dit is in beslag genomen voor verder (sporen)onderzoek. De 23-jarige wordt verhoord.

Zover nu bekend is/zijn de dader(s) niet binnen geweest. De eigenaar heeft inmiddels aangifte gedaan.

Op zoek naar auto
In de omgeving hebben enkele surveillance-eenheden nog gezocht naar een voertuig dat mogelijk bij de inbraakpoging betrokken zou zijn geweest. Mocht iemand zondagnacht, tussen 03.00 en 04.00 uur, iets bijzonders zijn opgevallen in de (omgeving van de) Jan van Galenstraat, dan wordt hij of zij verzocht dit aan politieteam Maas en Waal te melden.
(08)