Project Gemeente Westland

's-Gravenzande
Herontwikkeling kernwinkelgebied 's-Gravenzande Publicatiedatum: 08-10-2007

Gemeente Westland en ontwikkelaars tekenen samenwerkingsovereenkomst herontwikkeling kernwinkelgebied
Naaldwijk, 5 oktober 2007 - Vandaag is een belangrijke stap gezet in de herontwikkeling van het centrum van s-Gravenzande. De gemeente Westland, Fortis Vastgoed Ontwikkeling N.V., Rabo Vastgoed B.V. en MKB Vastgoed Plan B.V. hebben op deze datum een samenwerkingsovereenkomst ondertekend, waarin de afspraken zijn vastgelegd voor de realisatie van het deelproject Kernwinkelgebied.

Het deelproject Kernwinkelgebied voorziet in de bouw van een nieuw overdekt winkelcentrum en drieëntachtig koopappartementen, waarvan tien penthouses. Ook wordt er een ondergrondse parkeerplaats gecreëerd voor de woningen met ongeveer negentig parkeerplaatsen en komt er een parkeerdek op de eerste etage voor de bezoekers van het winkelcentrum met ongeveer tweehonderdvijftien parkeerplaatsen. De bestaande winkelcentra De Koningswerf en de Gravenhof worden gesloopt. De winkeliers krijgen een voorlopig onderkomen in een tijdelijk winkelcentrum in de buurt. Buurtbewoners zullen boodschappen kunnen doen bij dezelfde winkeliers.

De oplevering van het nieuwe winkelcentrum en de parkeervoorzieningen staan halverwege 2011 gepland. De woningen worden naar verwachting eind 2011 opgeleverd.

De realisatie van het deelproject Kernwinkelgebied is een eerste stap het centrum van s-Gravenzande nieuw leven in te blazen. Op dit moment wordt tevens gewerkt aan diverse andere plannen voor de herontwikkeling van het centrum.

Namens Westland ondertekende wethouder T.A.M. Duijvestijn van Planontwikkeling. G.J. Veldkamp, G.C. van der Hooning en W. Kleine ondertekenden namens respectievelijk Fortis Vastgoed Ontwikkeling N.V., Rabo Vastgoed B.V. en MKB Vastgoed Plan B.V..

Over Fortis Vastgoed Ontwikkeling
Fortis Vastgoed Ontwikkeling is een professionele, slagvaardige en betrouwbare vastgoedontwikkelaar. Wij verdiepen ons in de markt en de lokale situaties met oog voor lange termijn perspectieven. Onze formules zijn aansprekend voor zowel de belegger die rendement als hoogste goed ziet, alsook de gebruiker die wij pasklare huisvesting bieden. Wij zoeken voor iedere specifieke situatie een oplossing die aansluit bij maatschappelijke ontwikkelingen en de leefbaarheid van de omgeving vergroot. Meer informatie is beschikbaar op www.fortisvastgoed.nl
Fortis Vastgoed Ontwikkeling maakt deel uit van Fortis Verzekeringen Nederland. Fortis Verzekeringen Nederland N.V. omvat de Nederlandse verzekeraars van Fortis te weten, Ardanta, De Amersfoortse, Europeesche, Falcon Leven en Fortis ASR. Met een gemiddeld marktaandeel van ruim 10% is deze groep de derde verzekeraar van Nederland.
Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het intermediair en via andere distributiepartners. Met een marktkapitalisatie van EUR 38,2 miljard (31/07/2007), behoort Fortis tot de twintig grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in 50 landen en de toewijding en het professionalisme van onze
60.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

Over Rabo Vastgoed BV
Rabo Vastgoed maakt onderdeel uit van de vastgoeddivisie van Rabobank Nederland. Als projectontwikkelaar en projectfinancier met risicoparticipatie heeft Rabo Vastgoed zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een van de grootste woningbouwontwikkelaars van Nederland. De projectontwikkelaar heeft landelijk ruim 330 lopende projecten - ter waarde van 4,7 miljard euro - in portefeuille. Rabo Vastgoed benadert projecten vanuit maatschappelijke betrokkenheid en stelt de mens daarbij centraal.

Over MKB Vastgoedplan
www.mkbvastgoedinitiatief.nl