Gemeente Vlaardingen


Start vernieuwing winkelcentrum Van Hogendorplaan

08 oktober 2007

Winkels Van Hogendorplaan - fotograaf: Roel Dijkstra De winkelstrip aan de Van Hogendorplaan wordt de komende jaren opnieuw ontwikkeld. Dit betekent dat er ingrijpend verbouwd gaat worden. Het resultaat wordt een aantrekkelijk en modern winkelgebied, waar voldoende plek is voor nieuwe woningen. Hoe het gebied er straks precies uit komt te zien, wordt de komende maanden uitgewerkt door een projectgroep waarin vertegenwoordigers zitten van de gemeente, Waterweg Wonen, ondernemers en bewoners.

In het oorspronkelijke stedenbouwkundig plan voor de herstructurering van Babberspolder-Oost was de verwachting dat voor de woon-/winkelstrip aan de Van Hogendorplaan met beperkte renovatie kon worden volstaan. Inmiddels is gebleken dat een renovatie niet voldoende is om de woon-/winkelstrip goed te houden. Daarom is een nieuw model ontwikkeld, waarbij alleen in het noordelijk blok nog sprake is van een beperkte renovatie. In dit blok komt ruimte voor dienstverlenende instanties en voor winkelpanden met een relatief lage huur. Deze panden zijn primair bestemd voor de winkeliers die nu al gevestigd zijn aan de Van Hogendorplaan, maar die de hogere huurprijzen van de nieuwbouw niet kunnen betalen.

In het midden- en zuidelijke blok komt nieuwbouw in de plaats van de huidige bebouwing. Hier krijgen onderwijsvoorzieningen, kinderopvang en sportvoorzieningen een plek. In het middenblok staan winkels met daarboven woningen gepland.
Bewoners en winkeliers zijn over deze plannen al geïnformeerd door de gemeente Vlaardingen en Waterweg Wonen. Zij worden nauw bij de verdere uitwerking betrokken.