Politie Drenthe

Maandag

Assen, 08-10-2007

Politie zoekt getuigen
EERSTE EXLOERMOND De politie wil graag in contact komen met mensen die afgelopen zaterdag 6 oktober omstreeks 08.00 uur getuige zijn geweest van een verkeersongeval op de 1e Exloermond. Rond deze tijd belandde een 36 jr. vrouw uit Eerste Exloermond met haar auto op de kop in een tuin. De vrouw raakte daarbij licht gewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Stadskanaal. Volgens de vrouw ontstond het ongeval doordat zij moest uitwijken voor een tegemoetkomende auto die ging inhalen. Op dat moment was het mistig. Door de uitwijkmanoeuvre kwam de vrouw met haar auto in de berm en verloor de macht over het stuur. Volgens de vrouw ging het bij de inhalende auto om een donkerkleurige nieuw model VW Golf. De auto die werd ingehaald was een lichtgekleurde stationwagon. De politie wil graag in contact komen met de bestuurders/bestuursters van de twee andere autos en met mensen die mogelijk iets hebben gezien. Men kan bellen met 0900-8844. (07-183044)

Stuntende motorrijder naar ziekenhuis
ASSEN Een 18 jr. motorrijder uit Assen is zondagmiddag met diverse verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. De jongeman maakte op De Haar in Assen volgens getuigen met hoge snelheid een wheely. Toen hij wilde stoppen ging het mis. Tijdens het remmen blokkeerden waarschijnlijk de wielen waarna de jongeman ten val kwam. (07-183349)

Alcohol in het verkeer
EMMEN Zondagavond vorderde de politie het rijbewijs in van een 36 jr. automobilist uit Veendam. De man botste op de Laan van de Eekharst in Emmen bijna op een voor hem stoppende onopvallende politieauto. De man had gedronken en werd aangehouden. Op het politiebureau werd een alcoholgehalte van 1,9 promille vastgesteld. Daarop is het rijbewijs van de man ingevorderd. Dit rijbewijs had de man trouwens net weer teruggekregen na een eerdere invordering i.v.m. rijden onder invloed. (07-183355)

EELDE Op de Zevenhuizerweg in Eelde hield de politie zondagavond een 39 jr. automobilist uit Groningen aan die gedronken had. Omdat bij hem een alcoholgehalte van 1,7 promille werd vastgesteld is het rijbewijs van de man ingevorderd. Ook kreeg hij een proces-verbaal omdat zijn auto niet APK gekeurd was. (07-183355)

MEPPEL Een alcoholgehalte van ruim 2 promille was de uitkomst van de ademanalyse die de politie zondagavond deed bij een 62 jr. man uit Meppel. Hij reed in een auto over het Ankingepad in Meppel. De politie kreeg een melding van een getuige en trof de auto aan in de berm terwijl de smoorbezopen bestuurder half uit de auto hing. Ook een vrouw die in de auto zat was zo dronken dat ze niet aanspreekbaar was. Medewerkers van de ambulancedienst onderzochten voor de zekerheid beide personen. De bestuurder werd aangehouden. Na verhoord te zijn is hij weer in vrijheid gesteld. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (07-183382)

WITTEVEEN Op de Kerkweg in Witteveen reed in de nacht van zondag op maandag een 46 jr. man uit Orvelte met zijn auto achteruit in een sloot. De man had gedronken. Hij bleef niet bij zijn auto wachten maar vertrok te voet richting Orvelte. Daar kwam hij echter niet aan want halverwege haalde de politie hem in en hield hem aan. Op het politiebureau gaf de ademanalyse een uitslag van 0,8 promille. Na verhoord te zijn is hij in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (07-183407)

ASSEN Op de Steendijk in Assen reed in de nacht van zondag op maandag een 52 jr. inwoner van Eelderwolde met een alcoholgehalte van 0,8 promille in een auto. Bij een politiecontrole liep hij tegen de lamp. De politie hield hem aan en maakt proces-verbaal op. (07-183407)

GEEUWENBRUG Op de Eikenhorst in Geeuwenbrug hield de politie maandagmorgen rond 05.45 uur een 59 jr. inwoner van Hattem aan. De man reed in een auto en had gedronken (1,4 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd. Na verhoord te zijn is hij weer in vrijheid gesteld. (07-183424)

Huiselijk geweld
WESTERBORK Zondagavond hield de politie in haar woning in Westerbork een 64 jr. vrouw aan. De vrouw mishandelde een medebewoonster. Deze zaak wordt afgehandeld conform het protocol Huiselijk Geweld.

Verkeerscontroles
MEPPEL/HAVELTE In- en rond Meppel en Havelte bekeurde de politie zondagavond tijdesn een aantal verkeerscontroles 21 weggebruikers. Bekeuringen werden uitgeschreven voor het rijden zonder goede fietsverlichting (7x), rijden zonder de autogordel gebruiken (10x), geen APK (1x), geen rijbewijs bij zich hebben (1x), overschrijden max. snelheid (1x) en negeren gebodsbord (1x).

Dirk Neef verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.