Persberichten Rijn & Venen, 11.45 uur

Utrecht, 08-10-2007

Alcoholcontrole

MAARSSEN In de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 oktober liep een automobilist bij een alcoholcontrole tegen de lamp.

Vanaf 02.30 uur hielden agenten een alcoholcontrole op de Vogelweg. Van de vijftien automobilisten die een blaastest af moesten leggen, bleek één te veel te hebben gedronken. Deze automobilist, een 77-jarige Maarssenaar, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij ongeveer twee keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Vechtpartij

MIJDRECHT Op zondag 7 oktober werd een man terzake mishandeling en bedreiging aangehouden.

Rond 16.50 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij op de Constructieweg. Toen agenten ter plaatse kwamen, bleek de verdachte al te zijn verdwenen. Een 38-jarige man uit Medemblik verklaarde door een 35-jarige man uit Mijdrecht om onbekende reden te zijn aangevallen en mishandeld. Daarbij had hij letsel in zijn gezicht opgelopen. Een tweede man, een 40-jarige man uit Medemblik, verklaarde door dezelfde verdachte verbaal met de dood te zijn bedreigd. De twee slachtoffers deden aangifte.

Terwijl de agenten met de slachtoffers spraken, kwam de verdachte, de 35-jarige man uit Mijdrecht, met een auto aanrijden. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Te veel op

WILNIS Door de melding van een verdachte situatie liep in de nacht van zondag 7 op maandag 8 oktober een automobilist tegen de lamp.

Rond 00.30 uur kreeg de politie de melding dat op de Herenweg een auto met een Pools kenteken door enkele personen werd aangeduwd. De getuige vertrouwde het niet en belde de politie.

Op de Herenweg zagen agenten de auto rijden. Zij gaven de bestuurder, een 38-jarige Pool, een stopteken. Hij rook sterk naar alcohol. Uit de blaastest bleek dat hij te veel had gedronken en hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Pool 535 ug/l. Bij zijn verhoor verklaarde hij aan de eind van zondagavond pech te hebben gekregen. Het lukte hen niet de auto aan de praat te krijgen. Een toevallige passant hielp hem, waarna de Pool weer was gaan rijden.

Er werd contact gelegd met een Officier van Justitie. Hij bepaalde de op te leggen boete op 480. De vrouw en vrienden van de Pool zouden zich inspannen om het geld bij elkaar te krijgen. Naast de boete kreeg de verdachte een rijverbod van vijf uur.

Aanrijding op Rijksweg A2

MAARSSEN Op zondag 7 oktober raakte een automobiliste gewond bij een aanrijding op de snelweg A2.

Rond 06.40 uur reed een 68-jarige automobiliste uit Vinkeveen over de A2, komende uit de richting van Amsterdam en gaande in de richting van Utrecht. Doordat zij ter hoogte van Maarssen even niet oplette, zag zij te laat dat een 33-jarige automobilist uit Veenendaal met een lagere snelheid voor haar reed. De Vinkenveense botste op haar voorligger.

De 68-jarige vrouw werd met nekklachten per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht. Zij mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten. De Veenendaler liep geen letsel op.

Alcoholcontrole

WOERDEN De politie heeft aan het eind van zondagavond 7 en het begin van maandagochtend 8 oktober een alcoholcontrole gehouden.

De controle vond van 23.00 uur tot 00.30 uur plaats. In de anderhalf uur tijd moesten 37 automobilisten een blaastest afleggen. Geen van hen had (te veel) gedronken.

Feestgangers in veewagen

OUDEWATER De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een veewagen van de weg gehaald waarin een groep jongeren werd vervoerd, die net van een tentfeest afkwamen.

Rond 04.00 uur kreeg de politie een melding dat er een veewagen, voortgetrokken door een tractor, vol zou zitten met jongeren. Op de Ruige Weide zagen agenten de veewagen rijden en hebben het voertuig stopgezet. In de veewagen zaten in totaal 26 jongeren die vrijwel allemaal onder invloed waren van alcohol. De bestuurder van de tractor, een 19-jarige man uit Alphen aan de Rijn heeft een blaastest gedaan, maar was niet onder invloed van alcohol. Hij kreeg wel een bekeuring van 130 euro voor het illegaal vervoeren van personen in een aanhangwagen.

De agenten hebben de jongeren vervolgens uit laten stappen omdat zij deze manier van vervoeren niet verantwoord vonden. Eén van de jongeren, een 19-jarige man uit Alphen aan de Rijn, is aangehouden voor baldadigheid. Hij kreeg een bekeuring omdat hij met zijn handen aan een van de politievoertuigen zat. De groep is onder begeleiding van de agenten te voet verder gelopen richting Zwammerdam.

Getuige blust autobrand

MAARSSEN In de nacht van zaterdag op zondag meldde een getuige dat hij net een autobrand had geblust.

De auto stond geparkeerd tegenover zijn woning in Zwanenkamp. Rond 03.30 uur ontdekte de getuige dat de auto in brand stond en kwam direct in actie. Na de melding zijn agenten ter plaatse gegaan en na een eerste onderzoek bestaat het vermoeden dat hier sprake is van brandstichting. De eigenaar van het voertuig heeft aangifte gedaan.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u vlak voor het uitbreken van de brand iets verdachts gezien in de wijk Zwanenkamp (500 nummering), belt u dan met het wijkteam Maarssen, via 0900-8844.

Laatst gewijzigd 08-10-2007 11:46 | © Politie Utrecht