FNV Bondgenoten

Schoonmakers kasteel Bloemendal 'schenken' Van der Valk hondenlijn

Een groep van bijna twintig Limburgse schoonmakers voert zaterdagochtend actie bij Kasteel Bloemendal in Vaals. Zij komen in opstand tegen het gedrag van hun werkgever, schoonmaakbedrijf Jaquet & De Groot.
Al anderhalf jaar hebben de schoonmakers van het kasteel te maken met foutieve loonstroken, onjuiste toeslagen, te hoge werkdruk en een hondsbrutale behandeling door Jaquet & De Groot. Ook zijn ze bang dat hun pensioen niet goed geregeld is. Ze willen niet langer als honden aan het lijntje te worden gehouden. Daarom bieden ze opdrachtgever Van der Valk een hondenlijn aan en een petitie met hun eisen.

Schoonmaker Ankie Winkens: "Anderhalf jaar lang kaarten wij problemen aan bij Jaquet en de Groot, nu zijn we het zat! Ze houden ons aan het lijntje, als puppies!". Ze richt zich nu met haar collega's op opdrachtgever Van der Valk. "Hier werken we élke dag! Als de familie Van der Valk waarde hecht aan een goede behandeling van haar eigen personeel, zou je mogen verwachten dat wij ook hun aandacht verdienen", aldus Winkens. Haar collega Noortje van de Berg beaamt dit: "Van der Valk weet welke problemen ze met Jaquet en de Groot in huis hebben. Ze weten wat hier gebeurt, we hebben het al vaak verteld, maar er verandert niets. Altijd als we mevrouw Van der Valk uitnodigen, moet ze badmintonnen ofzo. Van dat gedrag hebben we genoeg."

Niet alleen in Vaals zijn schoonmakers van Jaquet & De Groot ontevreden. Ook op andere plekken in het land
protesteren schoonmakers tegen het gedrag van hun werkgever. In Amsterdam werden onlangs vakbondsleden op aangeven van Jaquet en de Groot zelfs uit hotel L'Europe verwijderd.

---