Politie Gelderland-Zuid

Politie treedt op tussen groepen jongeren

Deest, 08-10-2007 o Na een melding zondagavond rond 19.30 uur dat een groep jongeren fietsen aan het vernielen was op het plein in Deest, ging de politie die kant op. De agenten troffen er een groep 'dronken jeugd', ongeveer 20 personen, die een andere groep zou lastig vallen en bedreigen. De sfeer werd grimmiger en meerdere eenheden kwamen voor assistentie ter plaatse.

In een cafetaria zou onenigheid zijn onstaan tussen beide groepen jeugd. De groep jeugd die kennelijk onder invloed was, bleek niet aanspreekbaar op hun gedrag. Daarop werd besloten de partijen te scheiden en deze groep te vorderen weg te gaan. De tweede, lastig gevallen, groep werd verzocht om naar huis te gaan om het niet op een confrontatie aan te laten komen. Toen een dronken persoon, ondanks waarschuwingen, toch bleef terugkomen werd deze aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Deest.

Even later besprak de politie met elkaar de inzet tijdens een evaluatie op de Van Heemstraweg. Op dat moment kwam er een cafébezoeker zich ermee bemoeien. Toen hij zich niets aantrok van herhaalde verzoeken om weg te gaan, werd de man aangehouden. De 45-jarige Beuningenaar is ingesloten op het politiebureau. (08)