Gemeente Schouwen-Duiveland


Echtpaar Grauenkamp 65 jaar getrouwd

Publicatiedatum: 08 oktober 2007
Datum laatst gewijzigd: 08 oktober 2007


- PERSBERICHT -

Datum


2 oktober 2007

P. Stoel, 452 119 of N. Dorst 452 168

Echtpaar Grauenkamp-Nieuwveld uit Zierikzee vijfenzestig jaar getrouwd

Maandag 8 oktober vieren de heer J.H. Grauenkamp en mevrouw J.M. Grauwenkamp-Nieuwveld hun vijfenzestig jarig huwelijksjubileum. Burgemeester Asselbergs feliciteert het echtpaar. De heer en mevrouw Grauenkamp zijn in 1942 gehuwd in het stadhuis van Rotterdam. Na het huwelijk zijn zij direct in Zierikzee gaan wonen, waar ze onder meer op verschillende adressen aan de Blokweg hebben gewoond.
De heer Grauenkamp was werkzaam als gezagvoerder op de koopvaardij. Gedurende negen, twaalf of veertien maanden op zee voer hij, onder andere, naar Amerika, Zuid-Afrika en Japan. Na de oorlog was hij de eerste gezagvoerder die door het Suezkanaal voer. Ook de Zwarte Zee en de Middellandse Zee heeft de heer Grauenkamp bevaren. Toen hij vijfenvijftig werd ging hij met pensioen. De Watersportvereniging Zierikzee deed vrijwel direct een beroep op hem en benoemde de heer Grauenkamp tot Havencommissaris.
Na zeventien jaar huwelijk werd hun dochter geboren. Het echtpaar Grauenkamp heeft drie kleinkinderen. De heer Grauenkamp is 89 jaar en mevrouw Grauenkamp is 85 jaar.